© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.12.2020 18:33:12

DRAMA V Ljudskem vrtu! Maribor je DVAKRAT ZGREŠIL NEMOGOČE, na koncu pa je ...

Grega Wernig

Jesenski del slovenske prve lige se je končal z remijem Maribora in Aluminija z 2:2.

Tekma se je začela z resnično neverjetno priložnostjo, ki jo je še bolj neverjetno zapravil Jan Mlakar. Več o tem norem dogodku najdete na tej povezavi, tudi na tem mestu pa velja poudariti, da je mladi slovenski napadalec zgrešil resnično nemogoče. Kot nalašč je kmalu za tem Aluminij povedel z 1:0, a to je bilo le naslednje dejanje v resnično norem prvem polčasu. V njem je s fantastičnim zadetkom takoj izenačil Jan Repas, padla pa sta še dva gola. 

Za 2:2, torej za izid, s katerim sta moštvi odšli na odmor, so najprej ponovno zadeli gostje, in sicer po odlično izvedenem prostem strelu. No, še drugič na tekmi pa je Maribor izenačil po napaki gostujočega vratarja, ko je deset minut pred koncem prvega polčasa natančno meril Rudi Požeg Vancaš. A tudi ta je v 65. minuti iz neposredne bližine zgrešil prazna vrata. Kar bi veljalo za neverjeten kiks, če ne bi bil Mlakarjev še nekajkrat hujši – to vendarle moramo priznati.

V drugem polčasu je bilo odmevnih dogodkov sicer manj, Požeg Vancaš je imel še eno priložnost v 85. minuti, a mu je strel z glavo gostujoči vratar obranil. No, še eno izjemno priložnost pa je v 93. minuti imel Aljoša Matko, ki pa sam pred vratarjem ni uspel povsem priti do žoge. Tako je ostalo 2:2, a koncu je Maribor kar drago plačal dvakrat zgrešena prazna vrata. Izgubil je namreč dve točki v primerjavi z zasledovalci in ob 38 osvojenih točkah na zimovanje odhaja s +3 v primerjavi z Olimpijo in s +5 v primerjavi z Muro.