© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
29.08.2020 12:06:31

VROČE! Sergej Jakirović kmalu BIVŠI, športni direktor že sklenil dogovor z NOVIM TRENERJEM?

Grega Wernig

V Ljudskem vrtu se bo očitno zgodila zamenjava na vroči klopi.

"Ne, ne razmišljam o odstopu," je bil po četrtkovi blamaži v 1. krogu kvalifikacij za ligo Europa proti Colerainu jasen Sergej Jakirović. "V Maribor sem prišel delat maksimalno pošteno, maksimalno posvečeno. Mi lahko imamo svoje cilje, toda cilji se lahko med sezono spremenijo. Jasno, da se bodo zdaj cilji v Evropi spremenili. Bomo videli. Nisem še govoril z Oliverjem (Bogatinovom, op. p.), bil sem z njim na klopi, skupaj sva sodelovala na tekmi, vse je bilo normalno. Vse ostalo ni vprašanje zame," je še dodal.

Popolnoma jasno je, da športni direktor ni zadovoljen. Ne more biti, ne sme biti, toda na 'prvo žogo' in z vročo glavo se vendarle ni želel odzvati. Vzel si je čas za razmislek in po naših informacijah se je medtem že odločil, da preprosto mora ukrepati. Da nekaj mora spremeniti, zatorej naj bi posegel po zamenjavi na trenerski klopi. Menda je edino vprašanje, kdaj bo Sergej Jakirović postal bivši trener Maribora; po nedeljski večerni tekmi z Domžalami, ali morda že prej?

Prav tako pa naj bi bilo že znano, kdo ga bo nasledil. Naši viri so nam prišepnili, da je Oliver Bogatinov znova navezal stik z Igorjem Jovičevićem, ki je bil njegova želja že pred Sergejem Jakirovićem, vendar je nato po presenetljivem odhodu Nenada Bjelice dobil priložnost pri Dinamu. Ni bil uspešen, modra zgodba, o kateri je sanjal, se je hitro in neslavno končala, zdaj je 46-letni strokovnjak, ki smo ga spoznali, ko je vodil Celje, v pričakovanju novega izziva. Po modri si bo mogoče nadel vijoličasto opravo, s snovalcem kadrovske politike pod Kalvarijo sta navezala stike ...

jovicevic
Jurij Kodrun