© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.08.2020 21:30:45

VEČERNA ODLOČITEV NZS: Odbor za nujne zadeve je sledil POBUDI KLUBOV, ampak ...

Odbor za nujne zadeve NZS je v petek zvečer sprejel odločitev, da so pod posebnimi pogoji ponovno dovoljeni gledalci na nogometnih tekmah pod okriljem krovne organizacije.

Pri Nogometni zvezi Slovenije so razveselili vse ljubitelje prvoligaškega nogometa, ki si bodo tekme želeli ogledati v živo. Člani odbora za nujne zadeve Nogometne zveze Slovenije so pri sklepu, da so s soboto 29. avgustom na tekmah ponovno dovoljeni gledalci, sledili pobudi klubov ob upoštevanju veljavnih odlokov vlade RS. NZS v prvi vrsti stremi k zagotavljanju varne izkušnje za vse obiskovalce tekem, zato bodo klubi zavezani k strogemu izvajanju ukrepov za zajezitev in preprečevanje širjenja COVID-19.

Prisotnost gledalcev na tekmi je dovoljena, če je organizirana v skladu z omejitvami in zahtevami veljavnih predpisov in odlokov vlade RS, ter izključno v primeru pridobljenega pozitivnega mnenja NIJZ v zvezi z organizacijo tekme s prisotnostjo gledalcev. Klub je dolžan pred tekmo delegatu predložiti veljavno pozitivno mnenje NIJZ, skupaj z odločbo UE oziroma potrdilom pristojne policijske postaje o prijavi prireditve.

Odločitev odbora za nujne zadeve je korak k temu, da se z virusom, ki je del nove realnosti, naučimo živeti in ob tem skrbeti za nadaljnji razvoj nogometa.