© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.08.2020 09:28:42

MURA se krepi! Prekmurci so pred evropskim gostovanjem predstavili ne enega, temveč DVA novinca!

Grega Wernig

Mura je pred evropskim gostovanjem predstavila dva nova obraza.

Po zmagi nad aktualnimi državnimi prvaki v prvem krogu državnega prvenstva so vse misli murašev usmerjene v evropsko gostovanje. Muro namreč v četrtek ob 16.30 čaka 1. krog kvalifkacij za ligo Europa, njihov nasprotnik pa bo estonski Nomme Kalju. Prekmurci pa so pred nadaljevanjem sezone predstavili še dva nova obraza. 

Prvi je Jure Travner, ki je sicer v letošnji sezoni po odhodu iz Celja podpisal pogodbo z Dravogradom, zdaj pa bo spet oblekel dres Mure. Nosil ga je že v sezonah 2011/12 in 2012/2013 in z Muro nastopal v kvalifikacijah za ligo Europa, med drugim je zabil gol Laziu na rimskem Olimpicu. Travner je v PLTS odigral 278 tekem, ob tem dosegel štiri zadetke, v lanski sezoni pa je osvojil naslov državnih prvakov s Celjem.

travner
Aleš Cipot/Fotolens

Drugi novinec pa je Luka Marič, ki je igral v mladinskih selekcijah Mure in bil posojen ekipi Beltincev, za katero je na treh tekmah dosegel tri gole. "Do članske ekipe in prve profesionalne pogodbe se je prebil s trdim delom v mlajših selekcijah, pogodbo pa je podpisal do 31.5.2023," so še zapisali na spletni strani Mure.