© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.08.2020 12:38:21

Zakaj niso želeli prestaviti tekme z ALUMINIJEM? Iz MARIBORA so poslali zelo JASNO SPOROČILO tekmecem!

Grega Wernig

Na Aluminijeve trditve, da v nedeljo ne bo odigral prvenstvene tekme z Mariborom, so se odzvali tudi vijoličasti.

Ko je NZS pred dnevi delegirala tekme prvega kroga slovenskega državnega prvenstva in za nedeljo določila obračun med Mariborom in Aluminijem, so se dvignili Kidričani. Zatrdili, da v Ljudski vrt ne bodo prišli, ker ne želijo tvegati zdravja igralcev, ki so se šele pred dvema dnevoma znova vrnili na skupinske treninge po karanteni, ki jim je bila odrejena zaradi na koronavirus pozitivnih nogometašev. Pri Aluminiju so pojasnili, da so zaprosili NZS za prestavitev tekme, a so naleteli na gluha ušesa, da so potem za prestavitev zaprosili tudi Maribor, a da se tudi vijoličasti niso strinjali s prestavitvijo.

Kolegom z Ekipe SN so pojasnilo glede tega, zakaj niso želeli prestaviti tekme, poslali tudi iz Ljudskega vrta. Njihovo sporočilo objavljamo v celoti in brez popravkov.

"Pripravljeni smo, ker smo začeli pravočasno trenirati. Pripravljeni smo, ker je osnova za obstoj nogometnega kluba in vseh, ki delujemo v športu, igrati, tekmovati, storiti vse, da se vrnemo ter ostanemo na igrišču. Pripravljeni smo, ker je to naša prioritetna dolžnost do kluba, do navijačev, do vseh poslovnih partnerjev, ki tudi v teh neprijetnih časih s svojimi prispevki omogočajo nemoteno delovanje.

Vsi skupaj smo se znašli ob izbruhu pandemije v izrednih razmerah, ko ni vse idealno in je prilagajanje nuja. Na takšen način smo začeli in zaključili prejšnjo sezono. Kot vidimo povsod ob primerih iz tujine je prilagajanje, ki včasih zahteva tudi sprejemanje odgovornosti, osnova za preživetje najpopularnejšega športa. V našem primeru fantje niso mogli preživljati več časa z družinami, prav tako so se izogibali socialnim stikom, ker se zavedamo, da v primeru enega pozitivnega primera na COVID-19 test med našimi igralci izgubimo v evropskem tekmovanju z 0:3, ne zaradi Uefine, ampak po trenutno veljavni slovenski zakonodaji.

Podpiramo prizadevanja NK Olimpija Ljubljana in ostalih klubov ter Nogometne zveze Slovenije o ureditvi zadev, z izdelavo protokolov v primerih okužb, ki so se in bi se še lahko pojavljale. Trenutna pravila NZS so jasna in veljajo za vse. Skrb za zdravje, razumljivo, ostaja pri vrhu prioritetnega seznama, z odgovornim ravnanjem bomo v klubih skušali število okužb v prihodnosti omejiti in zmanjšati na minimum. Toda ob vzpostavitvi pogojev za igro pa več ne moremo posegati po izmikanjih ali prikrajanju pravil po lastni presoji ali z iskanjem opravičil. Mi ga ne bomo iskali, ko ali če se pojavi pozitiven primer, saj bi po teh trenutnih razlagah ter odredbah o karanteni vsaka morebitna zaznana okužba pomenila mesec dni neigranja.

Če hočemo, da smo del nogometne Evrope, kamor ne sodimo le geografsko, mora biti skupni cilj enak: igranje in ne čakanje na boljše čase. Gre za nogometno preživetje in temu primerno se moramo obnašati vsi deležniki slovenske nogometne zgodbe."