© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.08.2020 09:31:10

Ali tekma v Ljudskem vrtu bo? Oglasila se je NZS in razkrila končno usodo tekme med MARIBOROM in ALUMINIJEM!

Grega Wernig

Ta konec tedna bo končno zaživela tudi prva slovenska liga.

Po tem, ko so jo morali zaradi okužb pri Domžalah, Aluminiju in Olimpiji prestaviti na 22. avgust, bodo, z izjemno obračuna med Gorico in Olimpijo, odigrani vsi ostali dvoboji.

Delegirana je tudi tekma med Mariborom in Aluminijem, čeprav si Kidričani želijo prestavitev tekme, saj se je njihovim nogometašem karantena iztekla 17. avgusta. Kar pa je po njihovih besedah premalo, da bi lahko v nedeljo že odigrali tekmo in se pripravili. Na NZS so naslovili prošnjo za prestavitev tekme. Pa ji bodo na zvezi ugodili? "V covid sklepih smo zapisali, da mora od zadnjega dne, ko ekipa nima zadostnega števila igralcev, do dneva tekme miniti vsaj pet dni in v tem primeru je temu tako," je za Planet TV odločno dejal generalni sekretar NZS Martin Koželj.

Na zvezi so neomajni. Če Kidričanov v nedeljo ne bo na tekmo ... "V 53. členu tekmovalnega pravilnika NZS je zapisano, v kolikor se ekipa zaradi neutemeljenih razlogov ne udeleži tekme, se to registrira s 3:0 v prid nasprotne ekipe. Zoper kršitelja pravilnika pa steče tudi disciplinski postopek," je še dodal Koželj.