© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.06.2020 12:16:34

UFFF! Noro, kaj je SODNIK TOKRATNEGA DERBIJA naredil na ZADNJIH DVEH DERBIJIH! Obakrat je ...

Matej Jug bo večni derbi sodil tretjič v manj kot dveh letih.

Kot smo pisali, bo Jug v nedeljo sodil obračun, ki bi ob točki prednosti Olimpije pred Mariborom utegnil v veliki meri odločati o naslovu slovenskega prvaka. Pred tem je Jug na derbijih delil pravico na prvem v tej sezoni lanskega junija in pa jeseni leta 2018. Pri tem pa je njegova predstava na velikih obračunih Maribora in Olimpije močno odmevala v obeh prejšnjih primerih. Iz precej različnih razlogov - skupno jima je le to, da je obakrat pokazal zelo odmeven rdeči karton. 

Leta 2018 je močno razbesnel Mariborčane, potem ko v ključnih trenutkih tekme ni dosodil enajstmetrovke nad Luko Zahovićem. To je posebej razburilo Dina Hotića, ki je sodnika odrinil, prejel rdeči karton in pozneje kar šest tekem prepovedi nastopa. No, na začetku te sezone pred skoraj letom dni pa so bili nanj zelo jezni Ljubljančani. Na tekmi, ki se je končala z 0:0, je namreč že po 15 minutah zaradi prekrška na Jasminu Mešanoviću izključil ljubljanskega branilca Vitalijsa Maksimenka.  

V Mariboru so še vedno prepričani, da bi tedaj morali dobiti 11-metrovko za prekršek nad Zahovićem, medtem ko so v Ljubljani še vedno prepričani, da je bila izključitev Maksimenka prestroga. No, je pa zadeva lepo uravnotežena, to morate priznati.