© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.06.2020 17:09:44

DVOMOV NI VEČ! Bodo na tekmi Olimpija - Maribor PRISOTNI GLEDALCI!? Odločitev je dvignila OGROMNO PRAHU!

Jurij Kodrun

Odločitev, ki je dvignila ogromno prahu.

Ste se spraševali, ali bo večni derbi med Olimpijo in Mariborom, ki bo na sporedu naslednjo nedeljo, odigran pred navijači? Zdaj dvomov ni več! Na zadnjem večnem derbiju v letošnji sezoni navijačev ne bo! Niti tistih 350, kolikor se jih lahko zbere po rahljanju ukrepov! Takšno odločitev je sprejela gostiteljica zadnjega večnega derbija v sezoni, Olimpija. In vse skupaj pojasnila svojim navijačem. 

Pojasnilo objavljamo v celoti, brez kakršnihkoli popravkov. 

"Spoštovani navijači, 

v NK Olimpija Ljubljana vam sporočamo, da bo zaradi varnostnih omejitev ter logistike delitve prostih mest v povezavi z zadovoljstvom vseh upravičenih imetnikov vstopnic derbi odigran za zaprtimi vrati.

Dejstvo je, da se nogomet igra za navijače. Vi ste tisti, ki nam dajete dodatno energijo, ki na tekmah zares pokažete svoje zeleno srce in naše zmaje spodbujate tako v dobrem kot v slabem. Ste naš 12. igralec in vaša odsotnost s tribun se vsekakor pozna. Želimo si, da se tekme tudi za Olimpijo čim prej vrnejo v stare tire ter da vam bomo lahko zagotovili varen ogled ob hkratnem upoštevanju ukrepov s strani Vlade Republike Slovenije ter Nacionalnega inštituta za javno zdravje. 

Trenutno je na športnih tekmovanjih dovoljeno zbiranje do 500 oseb, kar za domačo tekmo Olimpije pomeni, da lahko poleg osebja kluba in nasprotne ekipe, na stadion sprejmemo še približno 350 oseb. Sicer kapaciteta Stožic to vsekakor omogoča, vendar je poleg finančnega bremena odpiranja tribun za tako omejeno število ljudi, tudi tukaj vprašanje varnosti. Po pogovoru z vsemi deležniki, ki upravljajo s stadionom, gostujočim klubom ter tistimi, ki na prireditvah skrbijo za varnost in red, smo prišli do zaključka, da odprta tekma tokrat žal ne pride v poštev. Težavo ne povzroča zgolj dodelitev prostih mest ali zbiranje navijačev na tribunah, vendar tudi zbiranja izven zidov stadiona, natančneje na ploščadi oziroma v neposredni bližini Stožic.

Derbi med Olimpijo in Mariborom je že tradicionalno največja tekma v Prvi ligi Telekom Slovenije in tako s sabo nosi tudi največjo težo odgovornosti, obiska ter zvestih navijačev na eni ter drugi strani. V NK Olimpija Ljubljana smo se tako odločili spoštovati mnenja drugih deležnikov. Posledično bomo v času tekme namesto odprtih tribun ponovno organizirali skupen ogled tekme v Nogometnem hiši zabave ter Pivnici Union.

V duhu pričakovanja nadaljnjih domačih tekem ter ob upoštevanju zdravstvenih razmer v državi vam bomo odločitve o ogledih preostalih domačih tekem še sporočili."