© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
09.06.2020 07:55:02

Razkritje, za katerega vedo le redki: Šimundža bi moral igrati za MURO, a je v finalu zaigral za ... ALUMINIJ! Zakaj? Tu so podrobnosti!

Jurij Kodrun

Zelo zanimivo razkritje iz kariere Anteja Šimundže.

Tako Aluminij kot Mura sta do zdaj dvakrat igrala v finalu pokalnega tekmovanja. Črno-beli so pred 25 leti lovoriko tudi osvojili, zanjo pa se je v sezoni 2001/02 v dresu Kidričanov potegoval tudi aktualni trener soboškega prvoligaša.

Ante Šimundža  je ekipo okrepil februarja leta 2002. A le zelo redki vedo, da bi v tisti sezoni pravzaprav moral igrati za Muro, da pa se to ni zgodilo, je preprečila višja sila. Oziroma poškodba. Potem ko je poleti 2001 prekinil sodelovanje z belgijskim La Louvierjem, so Kidričani uslišali njegovo željo, da bi se jim v pričakovanju novega delodajalca pridružil na pripravah. In ni le treniral, Branko Horjak mu je igralne minute namenjal v drugih polčasih prijateljskih preizkušenj, medtem pa je na naslov učinkovitega Anteja Šimundža priromala ponudba iz Fazanerije. Zelo konkretna, dogovor o sodelovanju je bil hitro dosežen, pogodba je bila pripravljena, a naposled nikoli podpisana. Dan pred tem, ko bi moral tudi uradno postati novi napadalec Mure, je namreč v dresu Aluminija zaigral na še pripravljalni tekmi proti sarajevskemu Željezničarju in se na njej poškodoval – strgal si je križno vez. Naslednji dan se je nato v skladu z dogovorom odpravil v Mursko Soboto, ampak le zato, da je šepajoč vodilnim možem črno-belih sporočil, kakšna nesreča ga je doletela ...

Nato se je razumljivo lotil okrevanja, ki je minilo rekordno hitro, po zgolj štirih mesecih in 15 dneh je bil znova na igrišču. V tekmovalni ritem se je vrnil kot član Aluminija, slačilnica ga je pozdravila med zimskim premorom sezone 2001/02, v kateri so nato rdeče-beli v pokalnem tekmovanju napredovali vse do finala. 

VSE O POLFINALNIH OBRAČUNIH POKALA SI LAHKO PREBERETE V TORKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO DOBITE NA TRAFIKA24.SI.