© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
08.01.2020 11:23:42

Da bi odšel v LJUDSKI VRT? Ne, z MARIBOROM se nismo pogovarjali! Njegov status je ...

Aleš Cipot

V jesenskem delu sezone je bil eden od stebrov ekipe, zdaj se spogleduje z odhodom.

Pred dnevi so se v slovenskih nogometnih krogih razširile govorice, da bi Mariborčane utegnil okrepiti Ilija Martinović, ki je v jesenskem delu sezone odlično poveljeval obrambi Aluminija. V Ljudskem vrtu so že zanikali možnost, da bi v svoje vrste pripeljali 25-letnega črnogorskega branilca, medtem so se odzvali tudi v Kidričevem.

"Z Mariborom se o Iliji Martinoviću nikoli nismo pogovarjali," je poudaril direktor Aluminija Borut Arlič in se dotaknil tudi govoric o visoki odškodnini. Slišati je bilo celo znesek 500 tisoč evrov, a kot smo že pisali, je ob tem, da mu bo poleti potekla pogodba, to misija nemogoče. In ne samo zato … "Vse lepo in prav, ampak realnost je popolnoma drugačna. V vsakem trenutku se moramo zavedati, kdo smo in kaj smo."


Ali bo Ilija Martinović tudi v nadaljevanju sezone na voljo trenerju Slobodanu Gruborju, za zdaj ostaja negotovo. "Z njim smo sklenili dogovor, da mu bomo v tem prestopnem roku omogočili odhod. Želi oditi in narediti korak naprej, vendar ne za vsako ceno. Če bo dobil ponudbo, ki bo zadovoljila tako njega kot klub, bo odšel, v nasprotnem primeru bo tudi v spomladanskem delu sezone branil barve našega kluba, v tem primeru bi se seveda pogovarjali tudi o morebitnem podaljšanju pogodbe," je pojasnil Borut Arlič.

V Kidričevem je še nekaj zanimivih mladeničev, ki so pod drobnogledom marsikaterega kluba iz tujine. "Potekajo določeni pogovori. Ni jih malo, a česa bolj konkretnega trenutno nimamo na mizi. In tega v preteklih prazničnih dneh roko na srce niti nismo pričakovali, zdaj prav gotovo prihaja na vrsto bolj razgibano obdobje," je prepričan glavni operativec največjega presenečenja prvega dela sezone.