© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.08.2019 15:00:38

Darka Milaniča dvoboj z Antejem Šimundžo SPLOH NE GANE! Mariborski trener pravi, da ...

Grega Wernig

Darku Milaniču dvoboji z Antejem Šimundžo ne pomenijo nič.

Vijoličasti v prejšnji sezoni Mure v prvenstvu niso uspeli ugnati. Tri tekme so se končale z neodločenim izidom, eno so v Fazaneriji dobili črno-beli. "Ne bom rekel, da je Mura velika uganka, enostavno je zahteven tekmec. Biti moraš zelo dober, se znati dobro obraniti, znati napadati. Biti moraš pripravljen, da bodo igrali v širino, ko vzamejo žogo, gredo hitro v globino. Kakovostna ekipa, ki ima svojo strategijo in ki ji je v prejšnji sezoni prinašala rezultat," je svoje naslednje tekmece opisal Milanič, ki se bo pomeril s strategom, s katerim je dolgo časa sodeloval.

Ante Šimundža je bil Milaničev pomočnik pri Mariboru. Je za slednjega zato dvoboj z Muro še nekoliko bolj poseben, ker se meri s svojim nekdanjim sodelavcem? "Stvari gredo v nogometu tako hitro, da človek ne more misliti na to. Pred dvema dnevoma smo imeli tekmo v Stockholmu, zdaj že igramo novo v Murski Soboti. Človek nima časa misliti na to, to mi ne pomeni nič," je odkimal z glavo nekdanji slovenski reprezentant, ki Šimundžo dobro pozna.

Tako kot Šimundža dobro pozna njega. "V Sloveniji se med seboj poznamo vsi. Ante je naredil strategijo, ki je malce drugačna kot pri nas. Poznamo vse trenerje, kako želijo igrati, kako se postavijo. Odstopanja na sami tekmi so, tako da velikih vprašanj ni," se je odzval Primorec na začasnem delu v štajerski prestolnici.