© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.08.2019 13:42:17

VIJOLIČASTIM TO NE BO VŠEČ! Safet Hadžić NEHOTE malce spustil MARIBOR In DVIGNIL ...

Grega Wernig

Safet Hadžić se je razgovoril po tekmi z Malatyasporjem.

Trener Olimpije Safet Hadžić po izpadu svojega moštva iz kvalifikacij za ligo Europa ni skrival razočaranja. Ljubljančani so bili blizu, toda potem ko so na gostovanju v Turčiji uspeli iztržiti odličen rezultat 2:2 so doma proti Malatyasporju izgubili z 0:1 in izpadli. 

Po tekmi je Safet Hadžić med drugim zelo spoštljivo govoril o tem, kaj ima Maribor, česar Olimpija in Domžale nimajo, da je tako uspešen v Evropi. Pri tem je zelo pohvalil Darka Milaniča. 

Na isti novinarski konferenci je spregovoril tudi o tem, zakaj je Olimpija uspela v Ljudskem vrtu zdržati kar 75 minut z igralcem manj na zelenici, medtem ko proti Turkom niso uspeli zadržati ničle, čeprav so z igralcem manj igrali 'le' dober polčas. Pri tem je dvignil Malatyaspor in malce 'spustil' Maribor, kar navijačem vijoličastih zagotovo ne bo všeč. 

"Tokrat je bilo težje. Oni so hitrejši in kakovostnejši v napadu. Individualno so močni. Da se razumemo – Maribor je ekipno kakovosten in taktično močan. A Malatyaspor je v napadu izreden. Težja tekma kot derbi. Maribor ima izkušnje. Zna se strateško pripraviti na Evropo. Če v dveh takšnih tekmah v petih dneh dvakrat ostaneš z igralcem manj že v 1. polčasu, ti to pobere ogromno moči," je dejal Hadžić.