© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
30.11.2018 11:10:59

Res je KRALJ! Zvezdnik Mure in ljubljenec navijačev o nori kemiji v ekipi in kandidaturi za ŽUPANA

Jurij Kodrun

Muraše po spektakularnem remiju v Stožicah v končnici jeseni čakata še dve domači preizkušnji. Najprej bodo v nedeljo v Fazaneriji gostovali Celjani, ’županski kandidat’ v črno-beli zasedbi pa verjame, da se bo na tribunah znova zbralo veliko gledalcev in da bodo točke ostale na ravnici.

Črno-beli so bili v preteklih dneh v središču pozornosti, medtem so se vtisi po gostovanju v Stožicah bržčas polegli. »Ta tekma je mimo, to je za nami, seveda pa smo bili veseli, da smo v čudovitem ozračju osvojili veliko točko. Toda zdaj je pred nami naslednji izziv, nova preizkušnja,« je po včerajšnjem dopoldanskem treningu povedal Nino Kouter, a kljub temu smo malce še ostali pri spektaklu v prestolnici.

Vedel sem, da jih bo veliko, toda ...
Na tribunah največjega slovenskega stadiona se je zbralo 2000 navijačev Mure. Ko je zaživel ta ambiciozen projekt, je večina dvomila o njegovi uresničitvi. »Iskreno? Na začetku sem malce dvomil. Vedel sem, da se bo na tekmo odpravilo veliko naših navijačev, a da jih bo toliko, si pa res nisem mislil. Že ko se je ekipa vozila proti Ljubljani, je bilo to posebno doživetje. Srečavali smo tako rekoč le vozila z registrsko oznako MS, navijači so nas pozdravljali iz avtobusov, mahali z zastavami, šali, trobili … Vas čast jim za to, kar so naredili in na kakšen način so nam pomagali. Vzdušje je bilo fantastično. Težko ga je opisati, treba ga je doživeti in prav gotovo si vsi skupaj želimo, da bi bilo takšnih dvobojev čim več,« je izkušnjo opisala desetica murašev, pred katerimi sta zdaj dve zaporedni domači preizkušnji. Najprej v Fazanerio prihajajo grofi in nato še Kranjčani. »Popolnoma jasno je, da razmišljamo zgolj in samo o dvoboju, ki je pred nami, z mislimi smo le pri Celju. Zelo dobro se zavedamo, da nas čaka zahtevna naloga, a sem prepričan, da se bomo ustrezno pripravili. Če bomo pravi, če bomo odigrali, kot znamo, potem bi morali doseči želeno. Močno upam, da bo ves izkupiček ostal doma.«

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBRETE SAMO V PETKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!