© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
23.11.2018 11:11:26

Ljubljenec navijačev Mure LUKA BOBIČANEC: Bili smo kot MARIBOR in OLIMPIJA, zdaj pa smo drugačni, ker ...

Aleš Cipot/Fotolens

Muraši v Stožicah brez zelo močnega orožja.

Odjeknilo je kot strela z jasnega, informacija o poškodbi Luke Bobičanca se je med navijači Mure razširila s hitrostjo požara. In vsi so se spraševali, kaj se je zgodilo, kako se je zgodilo ... "Vadili smo zaključke akcij. Z levico sem streljal proti vratom, in ko sem udaril po žogi, sem začutil, da je v stojni nogi nekaj počilo. V bližini ni bilo nobenega soigralca, ni bilo dvoboja. Takoj sem vedel, da je nekaj narobe," je pojasnil 25-letni napadalno usmerjeni vezist.

Razočaranja v glasu ni mogel skriti. "Seveda mi je težko, ne preživljam prav lepih trenutkov. Tudi zato, ker se je zgodilo v obdobju, ko je tako meni kot ekipi šlo zelo dobro; dosegali smo odlične rezultate in nadvse sem se veselil končnice jesenskega dela prvenstva. Škoda, res škoda, da se mi je to pripetilo, a tako pač je. S tem se je treba sprijazniti in storiti vse, da bi bilo okrevanje čim bolj uspešno. Pogovarjal sem se tudi s trenerjem, ki mi je v veliko pomoč. Rekel mi je, da so poškodbe pač sestavni del športa in da to ne sme negativno vplivati name, da se ne smem vdati v usodo, temveč moram ostati močan. Ni lahko, nikakor ne, a zdaj se je s tem pač treba spoprijeti. Sreča v nesreči je, da so do odhoda na zimski odmor ostale le še tri tekme. Zdravniki predvidevajo, da bo okrevanje trajalo dva meseca, in verjamem, da bom do takrat nared za začetek zimskih priprav."

Črno-bela slačilnica nesrečnemu vezistu stoji ob strani. "Soigralci me spodbujajo in prepričujejo, da bo vse v najlepšem redu, da ni konec sveta … Želijo mi pomagati. Res imam podporo, kakršne si lahko le želim, prav tako so dragoceni nasveti tistih, ki že imajo izkušnje z daljšo rehabilitacijo. V prvi vrsti Roka Sirka, ki je prestal že marsikaj in bil zelo dolgo na prisilnem počitku. Da smo prava ekipa, dokazujemo tudi v takšnih trenutkih."

Luka Bobičanec drevi v Stožicah ne bo manjkal. "Seveda bom z ekipo, seveda jo bom spodbujal. Verjamem, da bo tekma odigrana v prijetnem ozračju, in čudovito je, da nas bo spremljalo toliko navijačev. Vedno znova so naš 12. igralec in tako bo tudi tokrat. Energija, ki jo dobivamo od njih, je neprecenljiva. Močno upam, da se bomo predstavili v želeni podobi in da bo temu primeren tudi razplet. Niti najmanj ne dvomim, da bodo fantje storili vse, ampak res vse, kar je v njihovih močeh, da bi iztržili pozitiven rezultat."

bobicanec ac
Aleš Cipot/Fotolens
Pozitivno oceno si zaslužijo tudi predstave, ki jih je naš sogovornik kazal v prvem delu sezone. "Lahko sem zadovoljen, dejstvo pa je, da se je moja igra v primerjavi s prejšnjim prvenstvom močno spremenila. Veliko več je odgovornosti v igri v obrambi, dvobojev, borbenosti … Zadovoljen sem tudi s številom podaj, in čeprav je golov manj, kot jih je bilo v preteklosti, sem bil po mojem mnenju na primerni ravni. Da, potreboval sem nekaj časa, da sem se prilagodil na nove zahteve in se navadil na precej večjo agresivnost tekmecev, a mi je kar dobro uspelo – še zlasti ob dejstvu, da sem v Muro prišel iz amaterskega nogometa. Tudi v drugi ligi sem se zaradi tega moral privajati na drugačne razmere, kot sem jih bil navajen, toda zdaj je sprememba gotovo najbolj izrazita. V drugem kakovostnem razredu tekmovanja smo bili mi nekaj podobnega, kot sta Maribor in Olimpija med elito. Narekovali smo ritem in imeli posest, zdaj pa smo prisiljeni veliko več teči za žogo."