© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.11.2018 00:05:02

REKORD, če odmislimo – MARIBOR?! Nemogoče, vsi so pozabili na TOLE TEKMO Olimpije, ki je …

alesfevzer.com

Koliko gledalcev se bo nocoj zbralo v Stožicah?

Marsikdo je prepričan, da bo nocoj padel rekord gledanosti domačih ligaških tekem Olimpije, če seveda odmislimo večne derbije z Mariborom. Po svoje se sliši logično in razumljivo, vendar preprosto ni uresničljivo. Maja 2015, ko je v Stožicah gostovala novomeška Krka (!), je bilo namreč na tribunah kar 13.000 gledalcev! Zakaj, je jasno: Olimpija je tedaj dosegla prvi naslov prvakinje po več kot 20 letih.

Številka je kljub odlični prodaji vstopnic za tekmo z Muro preprosto nedosegljiva. Nocoj naj bi bilo na največjem objektu v državi nekje okrog 10.000 gledalcev, poznavalci pravijo, da morda še kakšen manj.

Če upoštevamo tudi večje derbije, je rekord obiskanosti na tekmovalnih tekmah Olimpije v Stožicah sicer 14.000 gledalcev, kolikor jih je bilo 7. maja 2016.

ŠE MARSIKAJ DRUGEGA O NOCOJŠNJEM SPEKTAKLU V STOŽICAH SI LAHKO PREBERETE V PETKOVI TISKANI IZDAJI ČASNIKA EKIPA SN! TEKMI MED OLIMPIJO IN MURO SMO NAMENILI KAR ŠEST STRANI, VSE TO IN ŠE VEČ PA SI LAHKO PREBERETE TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI!