© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.11.2018 19:59:15

ČEFERIN: "Regionalna liga na področju bivše Jugoslavije? Takole vam povem..."

Aleksander Čeferin
Aleksander Čeferin
Grega Wernig

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin se je udeležil svečane otvoritve novih prostorov nogometne zveze BiH, potem pa odgovarjal na številna novinarska vprašanja, med drugim tudi o ligi narodov, Superligi ter regionalni ligi.

Slovenec na čelu evropske nogometne družine je še enkrat ponovil, da je zadovoljen s premierno izvedbo lige narodov. "Izpadla je celo bolje od pričakovanj. Če primerjamo število gledalcev na prijateljskih tekmah pred tem in v ligi narodov zdaj, je ogromna razlika," je po poročanju Klix.ba dejal Čeferin.

Debata je tekla tudi o famozni Superligi in regionalni ligi na področju nekdanje skupne države. "Ne načrtujemo regionalne lige, položaj na Balkanu ni zrel za to. Kdo bo prevzel odgovornost za varnost? Kar pa se Superlige tiče, to je fikcija, ki nikoli ni obstajala. To je zgolj medijski spin. Pred dnevi sem imel sestanek s predstavniki evropskih klubov in vsi klubi, tudi tisti največji, so dejali, da jih Superliga ne zanima. Dokler sem jaz tu, ne bo Superlige. To bi bila smrt za nogomet," je prepričan Čeferin.