© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.10.2018 11:58:33

ŠE HUJŠA SRAMOTA: Mariborčani nad Mandarića s pivom in vžigalniki, lotili so se tudi njegovega ...

Grega Wernig

Dogajanje v Ljudskem vrt je imelo lepe in manj lepe trenutke.

Med slednje zagotovo sodijo izpadi navijačev. Sramotno so se obnašali tako navijači Olimpije kot privrženci Maribora, slednji pa so se lotili tudi predsednika zmajev.

Poročali smo že o tem, s kakšnimi nevšečnostmi se je moral v Ljudskem vrtu soočiti Milan Mandarić, zdaj pa se je še enkrat oglasila Olimpija in vse skupaj opisala precej bolj podrobno. Kaj vse je moral Mandarić prestati v štajerski prestolnici?

"Naš predsednik je bil, v Ljudskem vrtu kot smo poročali, tarča agresivnih napadov dela navijačev, ki so bili neposredno pod VIP tribuno. Nezadovoljni z igro svojega moštva so nekateri med njimi večkrat skušali preskočiti ograjo in obračunati s predsednikom in njegovimi sodelavci. Kljub prizadevanjem vodstva NK Maribor, da umiri najbolj napadalne navijače, smo slišali veliko žalitev in groženj, najbolj agresivni in očitno vinjeni pa so vodstvo Olimpije polivali s pivom, ki ga ni manjkalo na tribunah, proti nam so leteli tudi vžigalniki in drugi predmeti. Skupina navijačev je agresivno napadla tudi predsednikov avtomobil, ko se je odpravil s parkirišča v Ljudskem vrtu. Žal nam je, da je imela največja slovenska tekma tako temno plat. Pred iztekom prvega polčasa in po končani tekmi se nismo počutili varno in prijetno na »zaščiteni super VIP tribuni«, zato bomo dobro razmislili, ali bomo v podobnih okoliščinah svetovali predsedniku, da gre na ogled tekme v Ljudski vrt," so sporočili iz Olimpije.