© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.10.2018 07:18:21

Trener OLIMPIJE ostro udaril po SVOJIH NAVIJAČIH! In tudi navijačih MARIBORA!

Grega Wernig

Zoran Barišić se ni držal nazaj.

Včerajšnji jubilejni 100. večni derbi v samostojni Sloveniji je bil poln incidentov. Na igrišču je Olimpija v Ljudskem vrtu uspela premagati Mariborčane in se jim približati na vsega dve točki zaostanka na prvenstveni lestvici. Na tribunah pa … Hja, na tribunah pa smo bili priča številnim neprimernim incidentom.

Green Dragonsi, ki so bili nastanjeni na severni tribuni Ljudskega vrta, so zalučali dve bakli med 'civile', 'navadne' navijače Maribora, ki so bili nameščeni na zahodni tribuni mariborskega stadiona. Druga zalučana bakla je celo zadela majhnega dečka, navijača Maribora, kar je seveda vredno vsega obsojanja. Tu pa se incidenti niso končali. Na VIP tribuni so mariborski navijači napadli predsednika Olimpije Milana Mandarića, ga polivali s pivom, nekateri so želeli z njim celo fizično obračunati.

Sramotno obnašanje obojih navijačev je vrglo črno piko na jubilejni derbi, ostro pa je vse skupaj obsodil trener Olimpije Zoran Barišić, ki se ni držal nazaj. "To je katastrofa, za kaj takšnega ni prostora v nogometu! To je katastrofa! Da naši navijači mečejo stvari na otroka ali na človeka … To se ne sme zgoditi! Da našega predsednika napadajo, pljuvajo, mečejo vanj kamne, ga polivajo s pivom … To se ne sme zgoditi! To ne gre tako! To je nogomet. To mora biti zadovoljstvo, četudi gre za emocije," je začel Barišić.

"V nogometu vedno govorimo o respektu, respektu, respektu. Potem moramo vsi pokazati spoštovanje. S takšnimi scenami izgublja nogomet. To se ne sme dogajati. Vsi moramo biti pozorni na to. Četudi gre za emotivno tekmo, pomembno tekmo, četudi je govora o denarju … Za kaj takšnega ni prostora v nogometu. In ga ne sme biti. Nikdar! Za nikakršno ceno!" je zaključil ljubljanski trener.