© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
27.10.2018 08:20:44

Uf, kakšna napoved vijolično obarvanega ROBERTA BERIĆA za VEČNI DERBI: Ker nočem, da bi bil ZORAN BARIŠIĆ preveč žalosten!

Martin Metelko

Nekoč je v dresu Maribora blestel pod taktirko Darka Milaniča, s katerim sta potem sodelovala tudi pri Sturmu. Robert Berić primorskega strokovnjaka pozna odlično, a pozna tudi stratega Olimpije Zorana Barišića, ki je bil njegov šef, ko je tresel mreže v zeleno-beli opravi dunajskega Rapida. Kaj o obeh trenerjih meni napadalec Saint-Etienna?

Robert Berić seveda ve, da se bo danes pod Kalvarijo zgodil večni derbi, v pričakovanju vročega obračuna pa v Franciji vendarle ni bil pozoren tudi na podatek, da bo ta po slovenski osamosvojitvi že stoti po vrsti. Jubilejni. "Lepa številka. In lepa, dolga tradicija derbijev, ki daje slovenskemu nogometu dodatno razsežnost," se je odzval 27-letni Krčan.

Tribune v Ljudskem vrtu bodo pokale po šivih, kulisa bo imenitna. "To me ne preseneča. Nikakor ne, še zlasti ne v Mariboru. Derbiji so pač vedno nekaj posebnega, zanimanje javnosti je temu primerno, kot po pravilu se zbere veliko gledalcev," nad odzivom ni bil preveč začuden napadalec Saint-Etienna.

To bo tudi spopad njegovih nekdanjih šefov. Z Darkom Milaničem je sodeloval v Mariboru in nato tudi v Gradcu, nakar je v dresu dunajskega Rapida igral pod taktirko Zorana Barišića. Oba torej odlično pozna in dejstvo je, da je slovenski reprezentant idealen sogovornik za razkritje razlik in morebitnih podrobnosti med strategoma vijoličastih in zeleno-belih, ki sta se pred tem na avstrijskem prvoligaškem prizorišču srečevala tako v igralski kot v trenerski vlogi. "Lahko rečem, da občutnejših razlik med njima niti ni," je uvodoma nekoliko presenetil Robert Berić in nato nadaljeval: "Oba sta zagovornika … Kako bi se izrazil? Oba sta naklonjena tako imenovanemu nemškemu slogu. Od igralcev zahtevata agresiven pristop in neizmerno taktično disciplino. To je osnova. Morda Zoran Barišić v večji meri vztraja pri posesti žoge. Želi si, da njegova ekipa narekuje ritem in prevladuje na igrišču. Pozornost namenja tudi všečnosti, Darko Milanič pa je po mojem mnenju bolj 'direkten' – zanima ga najkrajša pot do gola. V tem bi mogoče lahko našli kakšno razliko, hkrati pa je neizpodbitno dejstvo, da sta oba izjemna profesionalca. V vseh pogledih, tako na igrišču kot ob njem."

Krčan je kakopak obarvan vijoličasto, danes bo stiskal pesti za 14-kratne slovenske prvake. "Z obema trenerjema sem v dobrih odnosih, nobenemu ne privoščim poraza, seveda pa upam, da bo zmagal Maribor," je bil jasen Robert Berić, vendar to še ni bilo vse. Sledil je zanimiv dodatek. "Naj le ne bo prevelika razlika, da Zoran Barišić ne bo preveč žalosten," se je nasmejal član uglednega francoskega prvoligaša.

CELOTEN POGOVOR, V KATEREM SE JE DOTAKNIL TUDI REPREZENTANCE IN RAZKRIL ŠE MARSIKAJ ZANIMIVEGA, SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA.24.SI.