© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.10.2018 18:59:11

Kje bo Matjaž Kek GLEDAL VEČNI DERBI? Verjetno vas bo presenetilo! O BAKLI v rokah pa ...

Drago Wernig - Taka

Prvi kandidat za selektorja se je odločil za precej nenavadno potezo.

Že pred tednom dni je v intervjuju za Večer Matjaž Kek dejal, da bi si kakšno tekmo Maribora rad ogledal na južni tribuni, ki je v Ljudskem vrtu znana po prisotnosti Viol. Da bo imel tam največ miru, je dejal. Na pokalni tekmi proti Domžalam je bil nato na Vip tribuni z Zlatkom Zahovićem, kajti kakšne gneče, ki bi mu jemala mir, v torek v Mariboru ni bilo. Zato pa je zdaj napovedal, da bo z južne tribun gledal ... večni derbi. 

Kek je bil v četrtek zvečer gost okrogle mize z nazivom Fudo govorice, ki jo je prvič organiziral novinarski kolega Jaša Lorenčič. Ob vprašanjih iz občinstva je nekdo Keku zastavil tudi vprašanje, ali bo na južni tribuni držal baklo, potem kot jo je pred leti na derbiju kot nogometaš vrgel z igrišča nazaj na tribuno. Provokativno vprašanje je Kek znal umiriti, vseeno pa je zadevo pojasnil na izjemno zanimiv način.

"Sem nor, a tako dejanje bi bilo seveda preveč noro. Naj se razumemo, tisto dejanje, ko sem vrgel baklo med navijače Olimpije, je bilo velika neumnost. Na to nisem ponosen. Bilo pa je refleksno. Priletela je našemu vratarju čisto mimo glave in sem jo pač vrgel nazaj. Bilo je nespametno, zaradi tega so me tudi Dragonsi lovili po Ljubljani. Kar zadeva tokratni derbi, pa je vprašanje provokativno," je dejal Kek in nato nadaljeval: "Gledal bom tekmo, to je seveda vse. Upam, da bom sploh prišel do juga, ker to bi svašta," se je še pošalil.