© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.08.2018 13:38:49

To so PRVE BESEDE nove okrepitve Maribora, nad katerimi pa zagotovo ne bodo navdušeni navijači Olimpije

instagram / nkmaribor

Nogometaši Maribora so po poškodbi Martina Milca zapolnili vrzel na desni obrambni strani. Nov igralec je Denis Klinar, ki je za Rudar in Olimpijo odigral že 165 tekem ter dosegel devet golov. Klinar v Ljudski vrt prihaja z Madžarske, od januarja letos je bil član ekipe Puskas Akademia.

Maribor je zapolnil vrzel, ki je nastala na desni strani obrambne vrste, ko se je poškodoval Martin Milec. Novi igralec je postal Denis Klinar, dolgoletni znanec s slovenskih prvoligaških igrišč, ki je v prvi slovenski ligi za Rudar in Olimpijo odigral že 165 tekem ter dosegel tudi 9 zadetkov. Klinar v Ljudski vrt prihaja z Madžarske, od januarja letos je bil član moštva Puskas Akademia FC.

"Po vseh dogodkih na desnem bočnem smo morali poiskati novo rešitev. Trenerju je bilo predstavljeno kar nekaj možnosti, odločil se je za igralca, ki pozna ligo, igralce in ne bo imel težav s komunikacijo. Denis, dobrodošel," je novinca v slačilnici napovedal športni direktor Zlatko Zahović.

Sklenjen je dogovor do leta 2021, za nov izziv si je 26-letni Savinjčan izbral št. 2: "Maribor je novo poglavje zame, verjamem, da bo najlepše v dosedanji karieri. O klubu ni treba izgubljati besed, domače trofeje in ugled, zgrajen v Evropi v preteklih letih, govorijo zase. Lahko izrazim le zadovoljstvo ob sklenitvi dogovora, vtisi so pozitivni. Veselim se izziva, storil bom vse, da si izborim mesto v ekipi in da skupaj ustvarimo novo uspešno zgodbo. Lepo je bilo gledati moje zdaj nove soigralce pri sinočnji zmagi, zdaj sledi Glasgow kot najzahtevnejša preizkušnja v tem poletju, nadaljevanje domačega prvenstvenega boja. Nisem igral tekem, sem pa od začetka priprav ves čas treniral na Madžarskem. Glede na to, da si s fiziko ustvarjam kariero, verjamem, da se bom hitro prilagodil zahtevam in ujel ritem ter pripravljenost preostanka moštva."