© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.07.2018 12:15:30

Milanič spregovoril o VELIKANSKEMU PRESENEČENJU: Maribor že razmišlja o prihodnosti!

Drago Wernig - TAKA

Mariborčani so na tekmi z Muro poskrbeli za veliko presenečenje.

Maibor je na tekmi drugega kroga domačega prvenstva remiziral z Muro, moštvi sta se razšli brez zadetkov. Gosti so imeli v Ljudskem vrtu bučno podporo, vzdušje na tribunah je pohvalil tudi strateg Maribora Darko Milanič. "Odlična kulisa, s strani naših in gostujočih navijačev. Kot je bilo napovedano, je bilo zelo pestro na tribunah, obe ekipi sta imeli odlično spodbudo,” je dejal Milanič.

Za uradno spletno stran je spregovoril tudi o dogajanju na igrišču. "Skušali smo se oddolžiti za podporo na najboljši način, a smo v 1. polčasu imeli kar nekaj težav z zelo organizirano ekipo Mure. Nismo imeli dovolj tempa v igri, premalo smo sprejemali žogo naprej in imeli premalo sodelovanja proti napadalnemu delu ter vse preveč poskušali preko počasnih podaj. Potem je bilo boljše, v 2. polčasu smo dvignili ritem, si priigrali nekaj situacij, iz katerih smo bili zelo nevarni. Škoda, da nismo zadeli, saj bi to spremenilo nadaljnji potek, ko bi nasprotnik moral več tvegati. Opazno je bilo, da nam je četrtkova tekma vendarle pobrala veliko energije, tako da so se fantje iztrošili do konca."

Mariborčani pa so poskrbeli za presenečenje, ko je prvega vratarja Jasmina Handanovića v vratih zamenjal 24-letni Kenan Pirić. "Odličen nastop, zelo sem zadovoljen. Šlo je za odločitev, da bi imel Pirić igralno prakso v prvenstvu. Potrdil je, da imamo še enega kvalitetnega vratarja in svoje delo opravil zelo dobro. To je zelo pomembno za prihodnost. Imamo Jasmina, ki brani odlično, ko pa imamo še tako kvalitetnega vratarja, ki prihaja, je še toliko boljše. Poskušali so tudi ostali, ki so dobili priložnost. Pristop je bil pravi, vendar je rezultat odvisen tudi od izvedbe, ta pa je tokrat manjkala."

Kot kaže Maribor razmišlja o prihodnosti. Izkušenemu 40-letnemu prvemu vratarju bo po koncu letošnje sezone potekla pogodba, status prvega vratarja pa uživa že vse od začetka sezone 2011/12, ko se je Mariborčanom pridružil iz vrst Empolija.