© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
26.07.2018 11:10:48

Legendarni Alessandro Nesta SNUBI zmaja: Nogometaš OLIMPIJE na poti v Italijo!

vszi

Se bo na Apeninski polotok preselil naslednji Slovenec?

Naslednji, ki bi lahko pomahal v slovo Olimpiji, je njen prvi vratar Aljaž Ivačič. Slednji je z dobrimi igrami zbudil zanimanje lepega števila tujih klubov, v tem trenutku pa so se zanj najbolj ogreli pri italijanskem drugoligašu Perugii. Klub s stadiona Renato Curi je preteklo sezono sklenil na osmem mestu, s čimer se je uvrstil v dodatne kvalifikacije, kjer pa je v prvem krogu prepričljivo izgubil z Venezio (0:3).

V novi sezoni se bo Perugia vnovič poskušala vrniti v serie A, v kateri je že igrala trinajstkrat (nazadnje v sezoni 2003/04), legendarni trener Alessandro Nesta pa je ocenil, da novo moč potrebuje tudi na položaju vratarja. No, Perugia se je med vratnicama že okrepila, od Juventusa je dokončno odkupila nadarjenega Nicolo Lealija. Če se bo Ivačič torej odločil za skok v Umbrio, se bo moral za minutažo boriti s kolegom, ki je pred časom veljal za enega najbolj nadarjenih italijanskih vratarjev. Ob tem je zanimivo, da Perugia sploh ni edina, ki se spogleduje s 24-letnim članom Olimpije. Ivačič naj bi bil tako zanimiv tudi dvema kluboma iz Anglije, Boltonu in Bristol Cityju (oba igrata v drugi ligi), hkrati menda o njem razmišljajo celo v Združenih državah Amerike.

Omenja se klub Houston Dynamo (eden od lastnikov slednjega je eden najbolj znanih boksarjev vseh časov Oscar De La Hoya), pri katerem si kruh služi tudi nekdanji nogometaš Arsenala in Milana Philippe Senderos. Ivačič je sicer član Olimpije od lanskega poletja dalje, ko je prišel iz ciprskega Pafosa, pri zeleno-belih se je pred tem že dokazoval tudi med letoma 2012 in 2016, nosil je tudi drese Rudarja iz Trbovelj, Bele krajine in Radomelj.

aljaz ivacic
Arsen Perić