© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.07.2018 09:45:46

Ko zabije ON, MARIBOR visoko zmaga, razkrivamo pa, kako je prišel v Ljudski vrt. NE BOSTE VERJELI …

Drago Wernig - TAKA

Na sedemnajstih tekmah se je štirikrat vpisal med strelce.

V pričakovanju dvoboja s Čikuro v kvalifikacijah za ligo Europa so si vijoličasti dodatno energijo zagotovili z visoko ligaško zmago v Velenju. Mrežo Rudarja je načel Saša Ivković, ki je do zdaj v mariborskem dresu odigral 17 tekem in dosegel štiri gole, kar je za branilca prav gotovo spoštovanja vredna učinkovitost. Vsekakor je nadvse zanimiv podatek, da je 25-letni Srb iz Vukovarja, ki ima tudi hrvaški potni list, vedno načel mrežo tekmeca oziroma zadel za vodstvo z 1:0, kar je bila hkrati napoved visoke zmage njegove ekipe. Zasedba iz Ljudskega vrta je Gorico ugnala s 6:0, Ankaran s 5:1, Celje s 4:0 in nazadnje torej Rudar s 5:0, pri treh zadetkih pa je bil podajalec Amir Dervišević, s katerim se odlično razumeta tudi zunaj igrišča.

Saša Ivković vse bolj dokazuje, da je pravšnja okrepitev za 14-kratne slovenske prvake, zelo zanimiva pa je zgodba, kako je sploh prišel pod Kalvarijo. Verjeli ali ne, veliko zaslug za to imata športni direktor Beneventa in desna roka predsednika italijanskega kluba z juga Italije, ki sta se z Zlatkom Zahovićem pogajala za prestop Jeana-Clauda Billonga v takrat še člana serie A.

ivkovic dervisevic dw
Drago Wernig - TAKA
Ker je športni direktor vijoličastih vztrajal pri odškodnini dva milijona evrov, sta možakarja na nasprotni strani mize v nekem trenutku menda obupala z utemeljitvijo, da se bosta preusmerila v Srbijo, kjer lahko za precej manj denarja prav tako dobita odličnega branilca. Naposled se je prestop Francoza vendarle uresničil, Mariborčani so dobili želeno nadomestilo, Zlatko Zahović pa se je zgolj nekaj dni pozneje odpravil v – Beograd. Ni pozabil "vzklika" italijanskega dvojca o odličnem branilcu in kmalu ni bilo več skrivnost, da je to Saša Ivković. Snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo se je hitro odzval in z vodilnimi možmi Voždovca sklenil dogovor o selitvi otroka Partizana v štajersko prestolnico. Ter ga speljal Italijanom ...