© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
06.06.2018 08:45:44

RAZKRIVAMO! Koliko je Olimpija zares dobila za prestop Filipa Uremovića!? Odškodnina je MILIJONSKA, TODA ...

SPS/NKOlimpija.si

To, da je nekdanji branilec Olimpije Filip Uremović član Rubina iz Kazana, je znano že nekaj dni.

Ni pa bilo znano, kolikšen znesek so Rusi odšteli za mladega Filipa. No, po zadnjih informacijah so iz blagajne Rubina nakazali okrogel milijon evrov. Od tega denarja je polovico, torej pol milijona, dobil zagrebški Dinamo (to je bilo zapisano v pogodbi ob prestopu Uremovića iz Dinama v Olimpijo), ostalo, torej pol milijona, pa ljubljanski državni prvak. Olimpija je pozimi za Uremovića odštela 200.000 evrov, zdaj je dobila pol milijona, vendar je morala nekaj odšteti tudi agentu kot provizijo za prestop (okoli 100.000 evrov). Uremovićev prestop naj bi torej Olimpiji prinesel okoli 200.000 evrov (polletni stroški za Uremovića – plača, stanovanje ... – niso všteti).

Zagotovo pa je z odhodom v Kazan lahko zadovoljen Uremović, kjer bo imel precej boljšo plačo kot v Ljubljani (v Rusiji naj bi zaslužil okoli 40.000 evrov na mesec).

uremovic rubin
"Prestop smo dolgo časa držali v tajnosti. Skoraj z nikomer nisem govoril o tem. To ni samo velik korak v moji karieri, ampak tudi v življenju. Upam, da bom svojemu novemu klubu pomagal priti do boljših rezultatov. Verjamem, da se lahko borimo tudi za naslov, zakaj pa ne. Ćim prej si želim priboriti mesto v prvi enajsterici, se prilagoditi moštvu in življenju v Rusiji. Pri tem mi pomaga prijatelj Tomislav Dujmović, ki je dolga leta živel v Rusiji. Verjamem, da ne bom imel težav," je povedal Filip.