© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
02.06.2018 10:56:32

Tomislav Tomić pri Olimpiji doživel pravo DRAMO! Iz NOČNE MORE, ki jo je povzročila ZDRAVNICA, ga je svojevrstno rešil IGOR BIŠĆAN!

Drago Wernig - TAKA

Kdo je bolj in kdo manj prispeval k dvojni kroni Olimpije, je v trenutku velikega slavja kakopak nesmiselno razpredati, a vendarle ni dvoma, da je bil Tomislav Tomić eden ključnih členov čete Igorja Bišćana.

Vezist iz Bosne in Hercegovine se je v Ljubljano preselil lani poleti. Potem ko mu je potekla pogodba z Zrinjskim, se je z Olimpijo dogovoril za dvoletno sodelovanje. Leto dni kasneje v slovenski prestolnici uživa status malodane nezamenljivega člana udarne enajsterice, kar ne nazadnje potrjuje tudi statistika; Olimpija je v vseh tekmovanjih odigrala 44 tekem, Tomić pa ni zaigral le na petih. Skratka, njegov prispevek na sredini igrišča je bil gromozanski, toda dejansko je bil v tej sezoni trenutek, ko se je 27-letnik iz Mostarja močno ustrašil, da bo moral celo – končati kariero!

Kot piše spletna stran Fokus iz BiH, je Tomić na enem od sicer rutinskih zdravniških pregledov izvedel naravnost katastrofalno novico; zdravnica ga je pošteno prestrašila z informacijo, da ima napako na srcu. Ta naj bi bila celo takšna, da je Tomiću svetovala, naj zaradi lastne varnosti takoj preneha igrati nogomet!

Toda nato mu je trener Bišćan predlagal, naj odide še na pregled k Ivici Smodeku, izkušenemu zdravniku zagrebškega Dinama. Tomić je to tudi storil in v Zagrebu prejel povsem drugačno novico. Smodek mu je namreč zagotovil, da je z njim vse v najlepšem redu in da ni nikakršne ovire za to, da ne bi še naprej brcal žoge. 'Hvala bogu, trenerju, doktorju, krila so mi spet zrasla,' je za Fokus dejal Tomić, ki je sicer pred meseci z dobrimi igrami v dresu Olimpije zbudil tudi zanimanje novega selektorja BiH Roberta Prosinečkega. Ta ga je odpeljal na turnejo v Združene države Amerike, kjer je tudi zaigral na dveh tekmah. Skratka, Tomićevo življenje je v tem trenutku kot pravljica, čeprav se mu je nekje na poti do dvojne krone zdelo, da se je zanj začela čisto prava nočna mora.