© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.05.2018 19:28:13

MANDARIĆ OSTRO IN BREZ DLAKE NA JEZIKU! So po teh besedah Igorju Bišćanu šteti dnevi?!

Martin Metelko

V intervjuju za Dnevnik se je predsednik Milan Mandarić razgovoril tudi o trenerju Igorju Bišćanu in glede na njegove besede je usoda hrvaškega strokovnjaka na klopi Olimpije zelo negotova.

Čeprav se slavje po dvojni kroni ni še niti dobro poleglo, v ljubljanskem klubu že pogledujejo proti prihodnosti. Škarje in platno so seveda v rokah predsednika Milana Mandarića. Ena prvih dilem, ki jih bo moral ta ameriški poslovnež srbskih korenin razrešiti, je seveda tista glede možaka na trenerski klopi. Javna skrivnost je, da z Igorjem Bišćanom pogosto nista na isti valovni dolžini. V kratkem naj bi sedli za isto mizo in se dogovorili glede prihodnosti. "Z njim imam sestanek v ponedeljek, potem bomo videli, kako in na kakšen način bomo šli naprej. Pogovorili se bomo o ciljih in videli, kako smo usklajeni glede vizije," je Mandarić uvodoma dejal v intervjuju za Dnevnik.


Biščan je v prestolnico pripeljal dvojno krono, prvo po četrt stoletja, toda tudi to pri Mandariću ni docela odplaknilo nezadovoljstva, ki se je nabiralo skozi spomladanski del. "Nihče ni preštel srčnih infarktov, ki so se zgodili na poti do naslova prvaka. Dosegli smo uspeh, a nepotrebni so bili travme in pritiski. Naslov prvaka bi morali osvojiti že štiri, pet tednov prej, ko smo igrali proti Ankaranu, Gorici…, ko bi morali zmagati, a smo remizirali. Zaradi tega je prišlo do napetosti med menoj in Bišćanom. Želel sem bolj ofenzivno igro, da igramo tekme zato, da zmagamo, ne pa zato, da ne doživimo poraza. Zato je bila zadnja tekma travmatična. Vse je pokrito z rezultatom, a pot do njega ni bila gladka. Zaradi infarktnih tekem sem bil v zadnjih treh mesecih štirikrat v bolnišnici zaradi srčnega tlaka, želodca… Hvala, Olimpija, za nekaj takšnega."


Tu se predsednikovi očitki na račun trenerja še ne končajo, Biščanu zameri še marsikaj, med drugim tudi... "... da ni dal priložnosti mladim slovenskim igralcem iz naše mladinske šole, kot so Pečar, Jakupović, Vodišek, Turkuš, ki je bolj lačen gola, kot je bil levi bek Davidson, ki ga je Bišćan postavil na levo krilo… Zaradi svojega razvoja bi morali dobiti priložnost za igro 10, 20 minut na tekmah proti Ankaranu, Gorici, Triglavu… Ker ne dobijo priložnosti, se ne razvijajo in morajo oditi v druge klube. Zaradi velikega števila kakovostnih igralcev nekateri niso dobili priložnosti, taka primera sta Brkić pa tudi Vombergar, ki je kazal več želje kot Benko. Bišćan je v Ljubljani naredil velik posel z disciplino in delom, da pa bi postal velik trener, mu manjka še to, da mora sodelovati s klubom. Od kluba, ki je bog, ni nihče večji: igralec, predsednik, trener… To je naš majhen problem, ki ga moramo rešiti, in pri tem name ne bo nihče vplival. Ne bojim se nikogar glede svojega načina vodenja Olimpije, vse odločitve bo sprejel le en človek, to je Milan Mandarić," je v svojem slogu dejal Mandarić.


In kolikšna je v odstotkih možnost, da Biščan ostane na klopi novopečenih državnih prvakov? "Sto odstotkov, če bo njegov pogled skladen z vizijo kluba. A vizije kluba mi nihče ne bo narekoval, ker imam v nogometu več izkušenj kot vsi drugi skupaj, ki so tukaj."


CELOTEN INTERVJU SI LAHKO PREBERETE TUKAJ.