© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.02.2018 13:05:20

Kaj je v pisarni ZLATKA ZAHOVIĆA počel makedonski vratar: ŽALOSTNA ZGODBA kot začetek nove, pozitivne pustolovščine

vszi

Zlatko Zahović je imel zanimiv obisk.

Zanj verjetno še niste slišali, čeprav je žogo kar nekaj časa lovil tudi v Sloveniji. Ime mu je Kristijan Stoilkov in prihaja iz Makedonije. K nam je prišel že pred leti, bil je član Kopra, branil je tudi za Dekane; a zgolj v mladinskih kategorijah. Potem je odšel v rodno domovino in podpisal Horizont Turnovo, kjer je začel braniti tudi na najvišji ravni, dokler ni udarila nesreča. In to huda. Na tekmi je 22-letnik utrpel hudo poškodbo glave. Tako hudo, da je kar nekaj časa preživel celo v bolnišnici. Posledice so bile resnično grozljive, dejansko so mu dali zdravniki jasno vedeti, da je nogomet zanj preteklost. Preprosto preveč nevarno bi bilo, če bi še vztrajal.

Toda ker ne more brez nogometa, se je že pri rosnih letih lotil novega poklica: postal je nogometni agent. In zdaj verjame, da mu bosta pri tem pomagala tudi oba največja slovenska kluba. Stoilkov je tako nedavno že obiskal Zlatka Zahovića, športnega direktorja Maribora, makedonski mediji pišejo, da je v dobrih odnosih tudi z Mladenom Rudonjo iz Olimpije. "V obeh slovenskih velikanih imajo zaupanje v to, kar jim bo ponudil s svojim delom," so zapisali pri enem od makedonskih medijev.

"Ljubezen, ki jo čutim do nogometa, je prevelika. Toda zaradi nesrečne poškodbe sem moral predčasno končati kariero. Vseeno sem hitro spoznal, da brez nogometa ne morem živeti. Zato sem iskal način, kako ostati v tem športu. Odločil sem se, da bom zaplul v menedžerske vode, saj bom tako najlažje občutil navdušenje, ki ga ponuja nogomet. Zadnjih nekaj mesecev marljivo delam na tem, dejansko sem že podpisal nekaj partnerskih pogodb z menedžerskimi agencijami," je pojasnil nesrečni Makedonec. Ga bomo v prihodnje še videli v Ljudskem vrtu? Bomo videli ...