© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
20.12.2017 09:00:38

Bo Olimpija ostala brez POMEMBNEGA MOŽA? Po zvezdnika zmajev prihaja ugledna BENFICA!

Grega Wernig

Jeseni je bil eden najboljših posameznikov Olimpije in tudi zaradi tega se je slednja znašla v sila nehvaležnem položaju.

Ricardu Alvesu bo čez pol leta namreč potekla pogodba, kar pomeni, da bo imel že čez nekaj dni proste roke za pogovore z drugimi o brezplačnem poletnem prestopu. Vse bolj se zdi, da bodo zmaji portugalskega vezista le stežka zadržali v svojih vrstah. O tem, da so bili pogovori o novi pogodbi vsaj za zdaj neuspešni, smo že pisali. Pred meseci je Alves ponudbo Olimpije zavrnil, saj je bila plača skoraj enaka zdajšnji. Pred njegovim odhodom na dopust je nogometašev agent spet sedel v pisarni Milana Mandarića, a tedaj so bila njegova finančna pričakovanja še neprimerno večja. Ob dodatku, da Olimpija tako ali tako ni edina, ki Alvesu ponuja novo pogodbo.
Med drugim je Mandarić slišal, da ima Alves na mizi tudi ponudbo iz rodne Portugalske, zdaj pa se je o tem razpisal tudi tamkajšnji ugledni časnik Record. In kakšna novica je to bila! Za Alvesa naj bi se namreč resno ogrela celo slovita Benfica, eden največjih klubov na svetu. Orli iz Lizbone, v dresu katerih je nekoč navduševal tudi športni direktor Maribora Zlatko Zahović, so bili kar 36-krat državni prvaki, kar je portugalski rekord. Rekord je tudi njihovih 29 zmag v pokalu, zgodovina tega velikana pa beleži celo evropska slavja. V šestdesetih letih prejšnjega stoletja je Benfica kar dvakrat postala prvakinja Evrope; najprej je padla Barcelona, potem še Real iz Madrida. V tej sezoni so rdeči tretji na lestvici; s Portom in Sportingom, ki imata po tri točke več, bodo bili ogorčen boj za naslov prvaka.

rudar olimpija alves
www.alesfevzer.com

Ključno je seveda vprašanje: z Alvesom v kadru? No, bržčas ne. Kot so nam zaupali novinarji Recorda, je 24-letnik za zdaj zgolj na radarju Benfice, toda do kakršnihkoli pogovorov z Olimpijo oziroma nogometašem še ni prišlo. Prav tako naj bi se na stadionu Da Luz bolj spogledovali z idejo, da bi Alvesa dobili brezplačno, torej bi se vezist Olimpije v Lizbono preselil šele poleti. In tudi če bi se to res zgodilo, bo precej verjeten scenarij, da bo Alves nemudoma odšel drugam, in sicer na posodo. Benfica je namreč znana po tem, da ima kar širok kader nogometašev; a nekateri so posojeni drugam (v tem trenutku je takšnih 12), spet drugi igrajo za ekipo B v drugi portugalski ligi. No, ob zavedanju, da jim lahko dobre igre odprejo tudi vrata članskega moštva. Ali bo vroča zgodba dobila nadaljevanje, bomo kakopak šele videli. A če Benfico in Alvesa povezuje tako ugleden časnik, kot je Record, potem je zgodbo že treba jemati resno.