© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.12.2017 19:44:44

Ćavar v Maribor? Žal mi bo, če se bo zgodilo že to zimo!

Drago Wernig - TAKA

Obetavni 19-letni vezist aktualnih prvakov Bosne in Hercegovine sodelovanja z vijoličastimi še ni sklenil.

Pod Kalvarijo so že pred časom napovedali, da se bo med vijoličaste preselil še en igralec Zrinjskega, in sicer obetavni vezist Marijan Ćavar, toda pogodba še ni podpisana. Oviro predstavlja igralčev zastopnik, ki je vodilnim možem hrvaškega kluba v Bosni in Hercegovini najprej zagotavljal, da naj bi imel boljše ponudbe, medtem si bojda prizadeva za višjo plačo 19-letnika v Ljudskem vrtu. Po naših informacijah zdaj vse skupaj poteka v tej smeri, da bi bilo veliko presenečenje, če Marijan Ćavar že kmalu ne bi obljubil zvestobe vijoličastim.

"Govori se, da naj bi se preselil v Maribor, vendar s podrobnostmi nisem seznanjen. Lahko povem le to, da mi bo žal, če bo odšel že v tej zimi. V Zrinjskem je rasel, dozoreval in prišel do zdajšnje ravni …, toda ni še izdelan igralec, še več pozornosti mora posvetiti izboljšanju telesne pripravljenosti. A moje mnenje vendarle pustimo ob strani, v interesu kluba je, da kaj zasluži," se je v pogovoru za mostarski Dnevni list odzval trener Zrinjskega Blaž Slišković.

V nadaljevanju se je priljubljeni Baka še enkrat ozrl na obračuna z vijoličastimi v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov. "Bili smo enakovredni Mariborčanom, ki so se potem uvrstili v skupinski del tekmovanja. Njihova kakovost in izkušnje niso primerljive s tistim, kar imajo klubi v našem prvenstvu, toda kljub temu menim, da nismo razočarali," je dejal Blaž Slišković, pri katerem je po 180 minutah boja s slovenskimi prvaki še vedno zaznati nekaj grenkega priokusa: "Na tekmi v Mostarju smo imeli dovolj priložnosti, nezasluženo smo izgubili. Kdo ve, kaj bi se dogajalo v Mariboru, če bi doma zmagali z 1:0. V povratnem obračunu smo zaigrali tako, kot je bilo edino mogoče. Bili smo napadalni, toda ena slaba presoja Kenana Pirića – dogajajo se tudi takšne stvari – nas je privedla v nehvaležen položaj in razpletlo se je, kot se pač je. Toda v niti enem trenutku nismo bili podrejeni. Nismo razočarali, z nekaj sreče, ki ni bila naša zaveznica, bi se lahko uvrstili v nadaljnje tekmovanje."