© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
25.10.2017 08:09:30

PRETRES v Ljubljani, odločitev je padla: Odhod iz Olimpije, ki ga ni pričakoval NIHČE!

Grega Wernig

Zdelo se je, da je pri edinem ljubljanskem prvoligašu naposled zavladal mir, ki ga je bilo v nekdanjih časih bolj za vzorec, ko sta se v nekaj dneh zgodila dve odmevni stvari.

Najprej je Milan Mandarić napovedal, da se bo morda poslovil že po koncu sezone, nakar je včeraj klub že zapustil Borut Arlič. Nekdanji prvoligaški nogometaš je direktorsko funkcijo pri klubu iz Stožic zasedel s prvim dnem junija, k zeleno-belim je prišel malce pred prav tako nekdanjim športnim direktorjem Nenadom Protego, kar pomeni, da je pri Olimpiji ostal dobro leto dni. V tem času je bil kakopak odgovoren predvsem za poslovni del delovanja prvaka iz leta 2016, v javnosti pa se ni pojavljal pogosto.

Bil je bolj mož iz ozadja, toda pred nekaj tedni so se pojavile prve informacije, da se je poslovni odnos med njim in šefom kluba Mandarićem začel krhati. Včeraj je nato po nekaj nemirnih dneh padla dokončna odločitev, da se bo nekdanji direktor Celja poslovil, ali odhaja sporazumno ali je klub enostransko prekinil pogodbo z njim, pa še ni znano.

arlic ap
Arsen Perić

Olimpija naj bi sicer informacijo iz sila zanesljivega vira lahko tudi uradno potrdila že danes, ko naj bi bil po naših podatkih znan tudi Arličev naslednik. Novi poslovni direktor zeleno-belih bo tako menda postal Dejan Stamenković, ki je vsaj v svetu nogometa povsem neznana oseba. Menda prihaja iz Ljubljane, včeraj naj bi se že mudil v prostorih Olimpije in se z Mandarićem tudi dogovoril za sodelovanje.