© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.10.2017 18:26:35

NORA zgodba iz Turčije! Galatasaray zaradi »Rockyja« na udaru turških oblasti, oglasil se je celo SILVESTER STALONE! (FOTO)

Galatasaray
Galatasaray
vszi

Paranoja turških oblasti ali prikrito sporočilo?

Turške oblasti so odprle preiskavo proti Galatasarayju, ker so njegovi navijači izobesili transparent s podobo znamenitega lika Rockyja Balboe. Spotaknili so se ob sporočilo, ki je bilo pripisano, saj menijo, da gre za prikrito sporočilo Fethullaha Gulena, nasprotnika turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdogana. Sporočilo pravi: »Rocky, vstani! Oni mislijo, da si majhen, ker klečiš.«

Turški premier Binali Yildirim je preiskavo sprožil, ker skupaj s provladnimi mediji sporočilo povezuje z Gulenovim govorom, ki je med lanskim državnim udarom citiral pesem, katere zaključek pravi: »Vstani, Sakarja (pokrajina na severovzhodu Turčije op. p.).« Od takrat so Turki vzeli prostost okrog 50 tisoč nasprotnikom zdajšnjega režima …

V Galatasarayju so nad potezo turške vlade ogorčeni. »Te obtožbe so poizkus diskreditiranja kluba. Patetičen napad pajacev na socialnih omrežjih. Naši navijači so tudi maja uporabili isti transparent,« so zapisali pri tem turškem velikanu, ki nameravajo uporabiti vsa pravna sredstva, da se zoperstavijo tistim, ki želijo klub označiti kot »teroristični klub«.

No, na zloglasni transparent pa se je odzval celo Sylvester Stalone, ki je posodil stas in obraz kultnemu Rockyju. »Nedolgo tega na pomembni tekmi v Turčiji,« je zapisal ob fotografijo navijaške koreografije, ki jo je objavil na twitterju in instagramu.