© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.10.2017 21:58:48

Jasmin (in Damjan) rešila Jasmina: MARIBOR vendarle s sijajno popotnico nad Liverpool, vsaj začasno pa tudi na VRH

Maribor je na prvi tekmi kroga v slovenskem državnem prvenstvu po preobratu slavil v Velenju.

Za vijoličaste se je prvi polčas razpletel zelo slabo, saj je Jasmin Handanović naredil hudo napako pri poskusu zapuščanja vrat in omogočil domačemu napadalcu Johnu Maryju, da je sam stekel proti golu ter zadel nebranjeno mrežo. To zares hudo napako si lahko še enkrat ogledate v tej povezavi. Rudar je tako odšel na odmor s prednostjo 1:0, obetala se je zelo slaba popotnica za torkov obračun z Liverpoolom, Olimpija pa si je obetala izdatnejšo prednost na vrhu lestvice.

Toda Maribor s tem ponesrečenim prvim polčasom ni rekel zadnje besede. Najprej je na sceno stopil drugi Jasmin, namreč napadalec Jasmin Mešanović, ki je poskrbel za to, da je njegov soimenjak precej lažje zadihal. Mešanović je takoj na začetku drugega polčasa zares fantastično zadel s kakih 20 metrov, resnično je dosegel enega najlepših zadetkov v dosedanjem delu letošnje sezone slovenskega državnega prvenstva.

Maribor je od tu dalje več pritiskal, predvsem Luka Zahović je zapravil nekaj imenitnih priložnosti in kazalo je, da se pritisk ne bo obrestoval. Da bo popotnica vseeno slaba, priložnost za Olimpijo pa vseeno kar lepa. Nato pa ... Bili smo že globoko v zadnjih desetih minutah tekme, ko je Maribor udaril v svojem slogu. Povratnik (tako in drugače) Dare Vršič je zelo lepo podal, vse bolj vroči Damjan Bohar pa zadel za zmago 2:1.

Maribor bo tako dočakal Liverpool z zmago in s tem (ne glede na prvi polčas) na najlepši mogoči način. Prav tako pa so se vijoličasti vsaj začasno prebili na vrh lestvice, kjer imajo v pričakovanju sobotnega nastopa Olimpije pred njo točko prednosti.