© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.10.2017 15:17:31

BOJIMO se za življenja! Zaradi Ljudskega vrta in možnosti tekem MARIBORA V LJUBLJANI prejemajo take GROŽNJE S SMRTJO!

Grega Wernig

Seja mariborskega mestnega sveta še vedno odmeva, še bolj dejanje podžupana.

Dotrajana zahodna tribuna bo še kar nekaj časa "krasila" stadion v Ljudskem vrtu. Mestni svetniki so na seji mariborskega mestnega sveta obravnavali predlog rebalansa MOM za leto 2018, ki med drugim načrtuje obnovo zahodne tribune pod Kalvarijo in zamenjavo travnate površine. Namen župana in njegovih sodelavcev je bil, da bi bil rebalans proračuna sprejeti po hitrem postopku, a se večina prisotnih svetnikov s tem ni strinjala, tako da še nekaj časa ne bo znano, kaj bo z obnovo tribune.

V Mariboru je završalo, v mestu, kjer ima nogomet prav posebno mesto in še v precej večji meri vijoličasti, pa je vse skupaj dobilo dodatno razsežnost še zaradi početja podžupana po seji. "Danes bi lahko bila znana usoda Ljudskega vrta, ampak je žal večina mestnih svetnikov glasovala proti odločitvi po hitrem postopku, tako da še nekaj časa ne bo znano, kaj bo z obnovo zahodne tribune Ljudskega vrta, ki jo je predlagal župan. Sami si poglejte, kdo je glasoval za in kdo proti … Jaz imam čisto vest, ker sem glasoval ZA! Mi je pa žal, da je večini predstavnikov ljudstva tako vseeno za Ljudski vrt!" je na svojem facebooku zapisal Saša Pelko in ob tem pristavil uradni dokument z izidi glasovanja. Ta natančno razkriva, kdo je glasoval za, kdo proti in koga ni bilo na seji. Z imenom in priimkom, kar je kakopak sprožilo plaz ...

"Priča smo bili vrhunski manipulaciji s strani podžupana Pelka, posledice smo že občutili. Zaradi manipulacije, da smo svetniki proti obnovi Ljudskega vrta, smo bili sinoči in danes že deležni groženj, bojimo se za svoje življenje, prejemamo nenavadne klice, da nas je treba pomesti s ceste in podobno. Ob tem se bojim, da se bo znova ponovilo leto 2012, ko so protestniki prišli na naše domove," se je odzvala Lidija Divjak Mirnik iz LPR, poroča maribor24.si.