© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.08.2017 08:31:31

Dobrota je RES sirota! V Ljudskem vrtu niso hoteli kaznovati navijačev, zato so takole kaznovali njih!

Grega Wernig

Že res, da so predpisi pač predpisi. Toda včasih se oblikujejo tudi siva območja, v katerih so stvari nekoliko drugačne. Ali pa kar precej drugačne ...

Tak primer je parkiranje med nogometnimi tekmami, ko marsikje po Evropi poskrbijo za prav posebna pravila. V Italiji je tako v času tekem dovoljeno parkiranje na praktično vseh razumnih površinah okoli stadiona, kjer avtomobili ne ovirajo siceršnjega življenja. Podobno je tudi v Španiji, na nekaj takega pa so bili dolgo vrsto let navajeni tudi v Mariboru, torej v okolici tamkajšnjega Ljudskega vrta. To poletje pa so se stvari spremenile. 

Znano je, da so ravno v času obračuna z Zrinjskim v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov mariborski redarji izvedli posebno akcijo, s katero so se lotili nepravilno parkiranih vozil in njihovih lastnikov. Marsikdo, ki je na določenem mestu svojega jeklenega konjička parkiral že neštetokrat, je tokrat za tako potezo dobil kazen, kar je seveda sprožilo precejšnje razburjenje. No, do razkola pa je prišlo celo znotraj redarskih vrst. 

Trije redarji, ki so očitno premogli nekaj navijaških in nasploh človeških čustev, v času akcije svojega dela niso opravljali vestno. Kot poroča Večer, navijačev, ki so napačno parkirali svoje avtomobile, niso želeli kaznovati. Ko je preiskava pokazala, da so resnično, kot pravi uradna razlaga, "kršili svoje obveznosti", pa je kazen zdaj doletela njih. Za zdaj bodo sicer lahko obdržali svoje službe, toda po uradnem pisnem opozorilu si prestopka več ne smejo privoščiti.

Kot rečeno, pravila so pravila in odgovorne je po tej plati mogoče razumeti. Po drugi strani pa je seveda mogoče razumeti tudi plat navijaštva, človečnosti in zdravega razuma. Najbolje je, da v zadevi presodite sami.