© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.08.2017 07:56:01

Kaj pa ZDAJ? Neymarjev prestop je BLOKIRAN! Prepoved pa je prišla z najbolj neverjetnega naslova ...

Vsak dan nov zasuk, nov šok, nov preobrat. Če ne celo vsako uro.

Kot je danes zjutraj v svoji tiskani izdaji razkril in z izjavami podkrepil katalonski športni dnevnik Sport, je Neymarjev prestop iz Barcelone v PSG, ki se pripravlja že nekaj tednov, blokiran. In kdo ga je blokiral? Verjeli ali ne, vodstvo španske nogometne zveze. Tako je, taisto vodstvo, ki ga je Barcelona vedno obtoževala, da ji povzroča težave in da izrazito favorizira madridski Real. Razlog blokade? Pravzaprav sta kar dva. 

Pod točko ena ima španska liga za nedopustno Neymarjevo mešetarjenja z aktualno pogodbo. Saj veste, po njej Brazilcu s 1. avgustom pripada 26 milijonov evrov za zvestobo, pri čemer je že nekaj časa jasno, da bo v naslednjih dneh prestopil v PSG. Liga ne bo dovolila prestopa, če se Brazilec temu denarju ne odpove. Pod točko dve pa liga želi vnaprejšnjo preiskavo na področju finančnega fair playa, saj je prepričana, da lahko PSG odškodnino v višini 222 milijonov evrov nakaže le s kršenjem ali prevaro. 

Vodstvo lige bi blokado prestopa umaknilo, šele če bi Uefa potrdila, da je vse čisto, za kar pa so vodilni možje lige prepričani, da se ne bo zgodilo. "Če pride plačilo, ga ne bomo sprejeli. In tudi če ne pride, bomo PSG vseeno prijavili," poudarja predsednik zveze Javier Tebas. "Nihče nas ne more prepričati, da lahko klub, kot je PSG, ima več prihodkov kot globalni blagovni znamki, kakršni sta Real in Barcelona. Nihče ne more verjeti, da lahko PSG pokrije številke, ki jih Real in Barcelone ne moreta," je še dodal. 

Zgodil se je torej velikanski zaplet in obeta se še vse mogoče, mnogi pa se ob tem sprašujejo, ali ima liga zgolj čiste in plemenite namene ali pa se kje skriva tudi kakšen drugačen razlog za njeno početje. Kakršenkoli pač. Presodite sami.