© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.07.2017 17:18:30

Med čakanjem na potrditve kazni Zahović spet udaril z vsemi topovi: Bili smo oškodovani, na povratni tekmi pa ...

Športni direktor Maribora Zlatko Zahović vztraja pri svojem.

Maribor in celotna Slovenija še vedno čakata na uradno potrditev kazni Zlatku Zahoviću, ki naj bi mu Uefa za kar sedem mesecev prepovedala upravljanje svojega dela na evropskih tekmah. Med čakanjem pa se je zdaj oglasil kar športni direktor vijoličastih. Sicer brez besed o domnevni kazni, zato pa vnovič brez dlake na jeziku. Spet je poudaril, da je bil Maribor na prvi tekmi z Islandci oškodovan.

"Težko je natančno predvideti, kaj načrtujejo v nasprotnem moštvu. Včasih je treba počakati, da se tekma začne in se potem odzvati. To je naš trener tudi naredil in smo med drugim polčasom tekme v Ljudskem vrtu pritisnili proti njihovim vratom. Ob tem smo bili oškodovani za enajstmetrovko, kar bi nam še izboljšalo izhodišče. Sojenje lahko vpliva na razplet tudi na povratni tekmi, ko bo veliko metanja iz avta v kazenski prostor, dolgih žog in tukaj bo sodniški kriterij zelo pomemben dejavnik," je po sodnikih "udaril" Zahović.

Prvi mož Štajercev sicer verjame v možnosti čete Darka Milaniča: "Vsak pozitiven rezultat v evropskih tekmovanjih prinaša nekaj več. Nam je to uspelo. Za islandski nogomet smo se prepričali, da je v ekspanziji. Njihov prvak je potrdil, da zna tekmovati in ima določene izkušnje. Imamo pa jih tudi mi. Vemo, kaj je treba storiti. Ekipa deluje odlično na igrišču, imamo veliko igralcev v formi, kar nas izjemno veseli. Za napredovanje bo treba zadeti enkrat ali večkrat in tega smo sposobni. Imamo kvaliteto v napadu, da lahko odigramo boljše in izkoristimo priložnosti. Na pot gremo z velikim spoštovanjem do nasprotnika, a s prepričanjem v naše sposobnosti. V takšnih tekmah je potrebno imeti tudi kanček sreče, toda verjamem, da smo boljša ekipa."