© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.07.2017 15:23:30

Prekinil je molk! Cristiano Ronaldo je PRVIČ spregovoril o UTAJI davkov: Naj vam povem, kako je s tem!

vszi

Cristiano Ronaldo je danes stopil pred sodnika zaradi domnevne utaje skoraj 15 milijonov evrov.

Čeprav ga je pred stavbo sodišča čakalo več kot 200 novinarjev iz 15 držav, izjav za medije po končanem zaslišanju ni dajal. Je pa prvič o tej temi spregovoril preko izjave za javnost, v kateri je pojasnil in predstavil svoj pogled na zelo sporno situacijo. 

Če bo spoznan za krivega, mu grozi tudi do 5 let zapora, vsota, ki jo je domnevno utajil prvi zvezdnik Reala, je namreč enormna. "Špansko tožilstvo pozna vse podrobnosti mojih prihodkov, ker smo jim predložili podatke. Nikoli nisem ničesar skrival, niti nisem imel namena utajevati davkov. Vedno plačujem davke, ker mislim, da moramo vsi prijaviti in plačati davke glede na prihodek. Tisti, ki me poznajo, vedo, da se vedno posvetujem s svojimi svetovalci in od njih zahtevam, da je vse pravočasno poravnano in plačano, ker ne želim zaiti v težave," je povedal Ronaldo. 

Spregovoril je tudi o tem, da je 14,7 milijona evrov skril na bančnih računih v davčnih oazah. Še več nemški Spiegel je razkril, da naj bi Ronaldo svojo nedolžnost dokazoval s ponarejenim dokumentom, ki naj bi dokazoval, da je bilo njegovo podjetje Tollin na Deviških otokih ustanovljeno leta 2008, torej leto pred njegovim prihodom v Madrid, kar bi dokazovalo to, da podjetja ni odprl z namenom utaje davkov. "Ko sem podpisal za Real Madrid, nisem ustanovil nobenega podjetja za upravljanje pravic za trženje podobe, temveč sem obdržal tistega, ki sem ga imel med bivanjem v Angliji." Leta 2015 je Ronaldo prodal pravice za trženje, podjetje se nahaja v Španiji in je eno največjih plačevalcev davkov v državi.

Ronaldo je ob tem dejal, da ne bo nikoli več javno govoril o tej zadevi, po poročanju nekaterih medijev pa je pred sodnikom dejal, da je tako čist, da sploh ne bi sedel na sodišču, če mu ne bi bilo ime Cristiano Ronaldo.