© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.06.2017 11:05:41

Trga dušo in srce! Čudežno preživeli Lipušček v Gorici osupnil z izbiro dresa: Veste, v tisti nesreči ...

Gorica je tudi uradno predstavila novega člana Žigo Lipuščka.

Gorica je predstavila novega člana Žigo Lipuščka, ki pa se je v resnici le vrnil h klubu, za katerega je v preteklosti že igral. Lipušček je pred štirimi leti k Mariboru prestopil iz Gorice, v zadnji sezoni pa je igral za B-ekipo Maribora, ki je bila po koncu sezone razpuščena.

Lipušček zadovoljstva ob povratku v Novo Gorico ni skrival. "Seveda sem ob tem zelo zadovoljen. Mislim, da si vsak okoliški igralec želi tukaj igrati. Klub je zares idealen za mlade igralce, ki dobijo priložnost in imajo možnost dokazati se," je uvodoma dejal visokorasli branilec in v nadaljevanju za uradno spletno stran Gorice še dodal: "Dejstvo, da sem tukaj že igral kot član mlajših selekcij, je zagotovo pripomoglo k odločitvi, da se vrnem. Okolje dobro poznam in lahko povem, da sem se tu vedno dobro počutil. Vsi ljudje v klubu so super, prijazni, lepo so me sprejeli in enako velja tudi za nove soigralce oziroma trenerje. Nekatere sicer poznam že od prej, tako da mi je ob povratku še lažje."

lipuscek dw
Drago Wernig - TAKA

Centralni branilec je že izbral številko dresa, ki bo po novem 43, svojo odločitev pa tudi obrazložil. In se s tem dotaknil številnih src. "To številko je nosil moj zelo dober prijatelj, ki je bil na žalost udeležen v tisti hudi prometni nesreči in ga danes ni več. V spomin na njega bom sedaj nosil to številko." Gre za Damjana Marjanovića, ki je tistega tragičnega dne vozil avto, poleg njega pa je življenje izgubil tudi Zoran Baljak. Mladi vratar Ljubo Moravac je na srečo preživel, a ostal brez roke, Lipušček pa jo je kot po čudežu odnesel brez posledic.