© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.06.2017 14:34:15

Ob koncu sezone ujel dobro formo, zdaj pa ... Igor Bišćan brez nogometaša, ki je šel na operacijo kolena

Martin Metelko

Težave za Olimpijo, eden od njenih nogometašev je moral na operacijski poseg.

Namesto da bi odšel na Poljsko, kjer se danes začenja EP do 21 let, se je Kingsley Boateng spet znašel na stranskem tiru. V kvalifikacijah za omenjeno tekmovanje je krilni napadalec redno branil barve Italije, zaigral je tudi na obeh tekmah s Slovenijo. Toda ko se je preselil prav sem, torej v Slovenijo, so se zanj začele težave, ki so ga na koncu stale nastopa na turnirju, na katerem bo zaigral njegov klubski soigralec Daniel Avramovski.

Italijan z ganskimi koreninami je zaradi težav z mišico izpustil že kar nekaj tekem pretekle sezone. Ko se je vrnil, je dal slutiti, da mu je počitek koristil, saj je bil v zaključku tekmovalnega leta eden najbolj razigranih nogometašev Olimpije. Toda ko so slednji v sredo odigrali prvo prijateljsko tekmo pred novo sezono, ga ni bilo zraven. Ne, ker mu trener Igor Bišćan ne bi zaupal, ampak zato, ker nanj ni mogel računati.

425-1-boateng af
www.alesfevzer.com

Triindvajsetletnega nekdanjega nogometaša Milana, ki je pred prihodom v mesto, skozi katerega teče reka Ljubljanica, igral za Bari, tokrat muči koleno. Začetni strah, da gre za resnejšo poškodbo, je bil neupravičen, kljub vsemu pa je moral nekdanji član Catanie in nizozemske NAC Brede na manjši operativni poseg. Zdravniki so težave odpravili z artroskopijo kolena, kljub temu pa bo še nekaj časa miroval.

Na zelenice naj bi se vrnil čez nekaj tednov, kar bolj kot ne pomeni, da v prvem krogu kvalifikacij za ligo Europa zagotovo ne bo mogel pomagati svojemu klubu. Glede na formo, ki jo je kazal pred poškodbo, je to kakopak vse prej kot spodbudna novica za Olimpijo.