© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
16.06.2017 12:33:23

Evertonu po Pickfordu uspel še en veliki met

Po vratarju Jordanu Pickfordu bo vrste angleškega kolektiva Evertona okrepil še nekdanji kapetan Ajaxa, Davy Klaassen. Kot poročajo otoški mediji, bo Everton za prestop 24-letnega nizozemskega vezista plačal skoraj 30 milijonov evrov, Nizozemec pa bo s klubom iz Liverpoola podpisal petletno pogodbo.

Ronaldu Koemanu, strategu Evertona, ki je minulo sezono v angleški premier league končal na sedmem mestu, je po Pickfordu uspel še en veliki met.

Najboljši igralec leta 2016 na Nizozemskem Klaasen, ki je bil kapetan Ajaxa v finalu evropske lige, tega je dobil Manchester United, je od debija za amsterdamsko zasedbo leta 2011 zbral 163 nastopov in zadel 40 golov. Z Ajaxom pa je osvojil tri naslove prvakov eredivisie.

Everton tudi v prihodnji sezoni čaka evropska jesen v skupinskem delu evropske lige, po kakovosti drugega evropskega tekmovanja takoj po ligi prvakov.

Naslednji igralec na radarju Evertona je francoski napadalec M'Baye Niang, ki je v minuli sezoni igral za Watford kot posojeni igralec Milana.