© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.04.2017 08:56:21

Kdo je torej zares favorit? Ljubljanska Olimpija v Kidričevo kot druga najslabša!

Grega Wernig

Porazna statistika še dodatno priča o tem, kako razbita je v tem trenutku Olimpija.

Na vse mogoče načine razbita Olimpija se sicer že res še vedno kiti z nazivom aktualna prvakinja Slovenije, toda ne bo dolgo tako. Iz tega boja so zmaji že izpadli, hkrati jim grozi še uresničitev hujših scenarijev, če se ne bodo Ljubljančani nemudoma prebudili iz globoke kome.

Po seriji katastrofalnih predstav in temu primernih rezultatov je Olimpija ne samo dokončno izpadla iz boja za naslov prvaka (v tej jo izključno drži le še teorija), ampak je začela trepetati celo za drugo mesto, ki ga je ne nazadnje v soboto vsaj za 24 ur morala prepustiti Domžalam. Medtem ko za vodilnim Mariborom zmaji zaostajajo velikih 12 točk, zaradi česar so na Štajerskem posledično povečali število steklenic penine v hladilniku, so imeli pred Domžalami pred tokratnim krogom le točko prednost. Da, samo točko! Pa čeprav so se na zimski premor odpravili s kar sedmimi točkami naskoka pred klubom, ki domuje ob Kamniški Bistrici.

Tako drastična sprememba razmerja moči v slovenskem ligaškem nogometu nazorno govori, kako gromozansko škodo je Olimpiji prizadejala huda kriza, v katero je padla po Stojićevi spodleteli zimski prenovi. Če so se navijači ljubljanskega kluba decembra še odkrito spogledovali z drugim zaporednim naslovom prvaka, se morajo zdaj soočiti z dejstvom, da so njihovi ljubljenci oziroma v tem trenutku bolj "ljubljenci" dejansko v ritmu, ki jih uvršča skoraj povsem na dno lestvice trenutne forme.

Spomladi je le eden od preostalih devetih prvoligašev zbral manj točk: že zdavnaj odpisane Radomlje. Da, Olimpija na zgolj spomladanski lestvici Prve lige Telekom Slovenije zaseda predzadnje mesto! Prav Radomlje, ki so se pravzaprav predale že tik po začetku sezone, so poleg Olimpije tudi edini prvoligaški klub pri nas, ki v tem letu še ni dosegel niti ene zmage! Radomljani so v petih poskusih vknjižili prav toliko porazov, toda tudi zeleno-beli niso bili kaj prida boljši, saj so v uvodnih 450 minutah tega leta osvojili samo eno točko. Njihov napad je drugi najslabši spomladi, obramba tretja najmanj trdna. Pod vse to so se podpisali nogometaši, ki spadajo med najbolje plačane v državi. Vse to je delo nogometašev, za katere je bil Ranko Stojić prepričan, da bodo prvaki še precej pred zadnjim krogom …