© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.04.2017 12:50:25

Krško (spet) brez trenerja?

Grega Wernig

V mestu z nuklearko z nestrpnostjo pričakujejo nocojšnji obračun z Mariborom.

Navijači posavskih zeleno-belih pa se sprašujejo, ali bo njihova ekipa še drugo tekmo zapored odigrala brez glavnega trenerja ob robu igrišča. Naj spomnimo, v Krškem so pred slabimi tremi tedni odstavili Tomaža Petroviča in na njegovo mesto imenovali Roka Zorka.

Devetintridesetletni Krčan je ekipo že na prvi tekmi vodil do zmage nad Radomljani, klub pa je moral plačati dvesto evrov kazni, ker Zorko nima ustrezne licence. Za vodenje prvoligaškega moštva je zahtevana Uefa PRO licenca, novi strateg Krškega pa ima PRO licenco.

Ker prijava za prvo ni bila oddana pravočasno, Zorko ne sme voditi kluba. Tako je sredi tedna na gostovanju v Kopru sedel na tribuni in od tam vodil moštvo. V Krškem so na NZS že naslovili neke vrste prošnjo in zdaj čakajo, da se bo zadeva uredila. Zavedajo se, da se je pravil treba držati, toda obenem upajo, da jim bo NZS šla nasproti in jim dovolila, da do konca sezone Zorko normalno vodi ekipo, pri tem pa klubu za to ne bo treba spet plačevati  kazni.

Ampak za zdaj naj bi bilo še vse po starem, vprašanje pa ostaja, ali bo trener Zorko danes ekipo vodil s klopi? "Najverjetneje bom na klopi, a stvari še niso povsem razrešene, tako da bomo morali verjetno plačati kazen. Lahko pa rečem, da je bila izkušnja v Kopru zelo koristna, saj sem s tribune lahko videl določene zadeve, ki se jih z roba igrišča ne da. Zame je to zelo pozitivno, ker se še privajam na neke stvari. V Kopru je bilo veliko lažje spremljati in voditi ekipo, kot denimo proti Radomljam," nam je pred obračunom povedal Rok Zorko, ki bo sicer imel kar nekaj težav s sestavo moštva, saj ne more računati na Kramariča, Vukliševića, Pušaverja, Krajcerja, Urbanča, s poškodbo pa se ubada tudi najboljši strelec Dangubić.