© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.04.2017 11:58:48

Navijači želijo Higuainu zagreniti življenje

Reuters

V derbiju italijanskega prvenstva bo jutri Napoli gostil Juventus, kar pomeni, da se bo v Neapelj vrnil Gonzalo Higuain.

Argentinski napadalec se je po treh letih, ki jih je preživel v Neaplju, je bil v prejšnji sezoni s 36 zadetki prvi strelec serie A, v tem času pa je postal tudi ljubljenec navijačev. Poleti pa se je za 90 milijonov evrov preselil k Juventusu in v očeh navijačev Napolija je postal plačanec, izdajalec, nehvaležnež, v glavnem, v Neaplju je preprosto nezaželen.

V tej sezoni sta se kluba pomerila že dvakrat, obakrat v Torinu in obakrat je zmagal Juve, v prvenstvu z 2:1, v pokalu s 3:1. Na obeh tekmah je bil med strelci tudi Higuain, ki se bo tokrat prvič vrnil na San Paolo. Seveda bodo vse oči uprte v navijače, ki mu zagotovo pripravljajo zelo vroč sprejem, s katerim bi mu kar se da močno zagrenili življenje.

Nekdanji kapetan Napolija Paolo Cannavaro pa pravi, da bi ga morali obravnavati kot vsakega drugega nogometaša in je svoje razmišljanje tudi razložil. "Ne bi mu žvižgal, obravnaval bi ga kot vsakega drugega tekmeca. Ne smemo se toliko ukvarjati z njim, osredotočeni moramo biti na tekmo, saj lahko samo na tak način zmagamo. Nočem govoriti o njegovi izbiri, njegov odhod vsekakor ni nobena težava. Toda moral bi stopiti pred navijače in jim reči, da odhaja, ne pa, da je pobegnil kot lopov. To je preprosto nesprejemljivo," je povedal Cannavaro, ki je danes član Sassuola.