© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.03.2017 15:34:39

Zrcalce, zrcalce na steni povej ... kdo od trenerjev zasluži največ

Medtem ko se v javnosti stalno pojavljajo najrazličnejše lestvice zaslužkov športnic in športnikov, predvsem nogometašev, pri katerih gredo zneski v nebo, je manj govora o trenerjih. In tudi ti se ne morejo pritoževati.

Podatki veljajo za tekočo sezono in vključujejo plače, bonuse in prihodke od sponzorjev.

Številka ena je kajpak gospod trener oziroma gospod posebni Jose Mourinho, ki ima v pogodbi z angleškim Manchestrom Unitedom zapisan znesek 28 milijonov evrov. Na drugem mestu je italijanski strateg Marcello Lippi, ki je "priklopljen" na kitajsko pipico, od tamkajšnje zveze bo za vodenje njihove izbrane vrste v tej sezoni prejel 23,5 milijona evrov. 

trenerji


Na tretjem mestu je Francoz Laurent Blanc, s katerim so nesramno bogati lastniki PSG-ja že poleti lani prekinili pogodbo, vendar na njegov bančni račun še vedno nakazujejo suho zlato - skupaj na sezono okroglih 20 milijonov. Številka štiri je še drugi Italijan Carlo Ancelotti, ki uspešno krmari z Bayernom, za zvestobo bavarskemu klubu pa je je bogatejši za 15,8 milijonov evrov. Na petem mestu je z zaslužkom 14,5 milijona evrov Pep Guardiola, trener Manchestra Cityja.