© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
08.03.2017 10:45:25

Marko Šuler ogorčen nad sojenjem: Česa takšnega še nisem slišal! (video)

Drago Wernig - TAKA

Vijoličasti so imeli po koncu dvoboja med Gorico in Mariborom precej pripomb na sojenje glavnega sodnika Dejana Balažiča, ki res ni imel svojega dneva.

Dosodil je dve enajstmetrovki za Gorico, čeprav bi le stežka rekli, da upravičeno, hkrati je pozabil dosoditi prekršek nad Matejem Palčičem, v nadaljevanju akcije pa je potem Miran Burgič dosegel drugi goriški zadetek.

"Nisem še slišal, da bi se nekdo zapletel v kazenskem prostoru, kot mi je vse skupaj pojasnil sodnik. Če bi bila situacija obratna, bi bila to čista enajstmetrovka. Palčič je šel na žogo, bil je pred igralcem in tekmec ga je zadel od zadaj. Temu ne moremo reči, da se je zapletel, ampak je šlo za čisti prekršek. Ne vem, kakšna merila imajo ti sodniki, a zame ni dvoma. Palčič bi imel to žogo … Čuden kriterij, vendar še dobro, da se je vse super izteklo. Zato iz tega ne bomo delali tragedije. A takšne stvari lahko zelo vplivajo na razplet. Ekipe vlagajo ogromno truda in takšne stvari nas lahko stanejo veliko," je nedosojen prekršek nad Palčičem pokomentiral Šuler.

In se dotaknil tudi obeh enajstmetrovk. Drugo je zakrivil sam, po igranju z roko. "Roka je bila ob telesu. Če je to najstrožja kazen, potem bi moralo biti ogromno enajstmetrovk na vsaki tekmi. Žoge nisem videl, moja roka je bila ob telesu, ni bilo namernega igranja z roko, ob tem žoga ni letela proti golu … Takšnih rok smo videli ogromno. Za moje pojme to res ni enajstmetrovka," je Šuler povedal o drugi najstrožji kazni, za prvo pa je dejal: "Ne vem, Jasmin je zadel žogo. Ali je potem zadel še Osujija, ne vem. Z mojega kota je bilo težko videti, če ga je kasneje zadel. Zagotovo je najprej zadel žogo …"