© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.03.2017 20:53:33

Skorajšnji pretep na novinarski tribuni

Drago Wernig TAKA

Bil je to pester popoldan v Novi Gorici. Šest golov, zgrešena enajstmetrovka, izjemna mojstrovina Zahovića, zavrele strasti na novinarski tribuni...

O poteku tekme in izjemnem zadetku Zahovića smo že poročali, naj še dodamo, da je med dvobojem prišlo tudi do neljubih dogodkov na novinarski tribuni. Po zadetku Zahovića za vodstvo Maribora s 3:1 so se predstavniki vijoličastih, ki so bili nameščeni na novinarski tribuni (ob piarovcu Željku Latinu tudi sekretar Uroš Jurišič, vodja varnostne službe Mitja Berden in uradni napovedovalec Ljudskega vrta Matjaž Šalamun), gola razveselili, kar je razjezilo domače gledalce na glavni tribuni. Prišlo je do verbalnega obračuna, v katerem so sodelovali predvsem domači privrženci, eden izmed najpogumnejših pa se je želel nad Mariborčane spraviti kar s pestmi.

V zadnjem trenutku je incident preprečil Berden; varnostnikov pač ni bilo nikjer. Se je pa na novinarski tribuni znašel tudi predsednik Hari Arčon, ki je poskušal nekako posredovati, vendar je bil vse prej kot uspešen. Prej bi lahko rekli, da je bil nesramen in nespoštljiv do gostov, a na srečo vseh do večjega incidenta ni prišlo.