© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
06.03.2017 21:44:53

Česa takega Zlatko Zahović ni storil že kar nekaj let

Drago Wernig - TAKA

Mariborčani se drugič v nekaj dneh pripravljajo na spopad z Gorico.

V soboto zvečer bi moral biti v Novi Gorici derbi 23. kroga, marsikdo je pričakoval poslastico, toda nogometa v mestu vrtnic ni bilo. Močno deževje je igralno površino tako močno namočilo, da ni ponujala veljavnih pogojev za igro, hkrati bi se nevarnost poškodb močno povečala. Sodniki, predstavniki obeh klubov in delegat so se strinjali, da igrati v takšnih razmerah nima smisla, zato je glavni delivec pravice Dejan Balažič tekmo odpovedal, njegovo odločitev so razumeli tudi gledalci. Hitro je bil določen nov termin. Modro-beli in vijoličasti se bodo udarili v torek, žoga bo s sredine igrišča krenila ob 16. uri.

nova gorica dw
Drago Wernig - TAKA
Dopoldne sicer nič ni kazalo, da bi se lahko uresničil takšen scenarij. Resda je že od jutra deževalo, toda obe ekipi sta brez kakršnihkoli težav opravili še zadnji trening. Goričani so vadili na igrišču z umetno travo v Športnem parku, Mariborčani v Ajdovščini, kjer so bili v karanteni. In dejstvo, da je bil z ekipo v hotelu tudi Zlatko Zahović, gotovo nazorno razkriva, kakšen pomen so tekmi pripisovali v Ljudskem vrtu. Ne pomnimo, kdaj je bil športni direktor vijoličastih na gostovanju na domačem prizorišču nazadnje v karanteni skupaj s strokovnim vodstvom in igralci. Od tega je vsekakor minilo lepo število let.

V ponedeljkovem poznem popoldnevu so se trinajstkratni prvaki znova podali proti severni Primorski. Vnovič v svojo tradicionalno bazo v Ajdovščini, kjer bodo dočakali prestavljeni dvoboj z modro-belimi, v mestu burje pa je z moštvom spet tudi Zlatko Zahović, ki s svojo prisotnostjo igralcem očitno hoče nameniti podporo, a jih hkrati opozoriti na resnost razmer. Oziroma na to, kako velik je vložek v spopadu v slovenskem Las Vegasu. Še zlasti po domačem porazu Olimpije z Rudarjem ...