© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
06.03.2017 19:18:44

Sestanek je bil, dogovora ni bilo

nkolimpija.si

Olimpija je tudi včeraj zaigrala brez Roka Kronavetra. In poraja se vprašanje, kdaj se bo Mariborčan vrnil v ekipo. Če se sploh bo.

"Edini, ki so bili tokrat na ustrezni ravni, so bili navijači. Hvala jim, ker nam po tekmi niso žvižgali, čeprav bi si zaslužili," je bil po katastrofalnem porazu z Rudarjem vidno razočaran hrvaški nogometaš Olimpije Dino Štiglec. Prav med navijači se je sicer med tekmo zgodil zelo zanimiv pogovor, v katerem je imel glavno vlogo Rok Kronaveter. Vodstvo navijaške skupine Green Dragons je namreč svojim članom pojasnilo, kaj se je dogajalo na sestanku, do katerega je med njimi in vodilnimi možmi Olimpije prišlo v petek. Milan Mandarić se je s privrženci zeleno-belih dogovoril za izjavo za javnost, pod katero naj bi se podpisal tudi Mariborčan na začasnem delu v Ljubljani. Toda kot smo izvedeli, Kronaveter v to ni želel privoliti. V izjavi naj bi bilo namreč zapisano, da mu je žal tako za znano gesto po doseženem golu na gostovanju v Kopru kot tudi za določene izjave, v katerih je med drugim izjavil, da želi zapustiti Olimpijo. Kronaveter se menda s tem ni strinjal, zato spisana izjava tudi ni romala v javnost.

BO MANDARIĆ KLJUBOVAL NAVIJAČEM?

Kaj to pomeni za Kronavetrovo prihodnost v Stožicah, je težko napovedovati. Ne nazadnje se lahko uprava ljubljanskega kluba odloči, da ga bo v prihodnje spet »koristila« v svoji ekipi, čeprav se navijači z njegovo vrnitvijo v zeleno-beli dres ne strinjajo. Da bi ga trener Luka Elsner potreboval, ni nikakršnega dvoma, to je bilo več kot očitno tako na večnem derbiju kot tudi na tekmi z Rudarjem. A vsaj za zdaj Milan Mandarić volji navijačev ni bil pripravljen kljubovati. Si bo po dveh zaporednih porazih, ki sta dodobra ogrozila možnosti Olimpije v boju za naslov prvaka, le premislil?