© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
26.01.2017 08:06:13

Stara prijatelja spet skupaj: Mladen Rudonja se je vrnil k Olimpiji

Grega Wernig

Mladen Rudonja in Olimpija sta vnovič združila moči.

Da Mladena Rudonjo in Olimpijo druži pestra zgodovina, je kristalno jasno. Zdaj pa se bo med obema začelo pisati novo poglavje. Hitronogi Primorec je nekoč nosil zeleno-beli dres, po novem bo klubu iz Ljubljane pomagal v drugačni vlogi. Postal bo namreč novi skavt Olimpije, v prihodnje naj bi oprezal predvsem za nadarjenimi nogometaši na Primorskem in sosednjem Hrvaškem. Njegov prihod sicer ne pomeni, da se od Olimpije poslavlja vodja skavtske službe Safet Hadžić, v Stožicah so se zgolj odločili okrepiti svojo mrežo oglednikov. 


Rudonja se je k Olimpiji vrnil po osmih letih. Zmajem je med letoma 2007 in 2009 pomagal pri prebijanju skozi nižjeligaško sito, pred tem je zeleno-beli dres nosil še v dveh drugih obdobjih. Prvič je za Olimpijo podpisal leta 1994, ko je ostal leto dni, nato še leta 2002. Tedaj je ostal dve sezoni in v tekmovalnem letu 2002/03 prispeval svoj delež k zmagi v pokalnem tekmovanju.

Danes 45-letni Rudonja je del svoje kariere preživel tudi pri Portsmouthu, prav tam se je seznanil z Milanom Mandarićem. Kasneje naj bi odigral pomembno vlogo tako pri prihodu Mandarića v Koper kot tudi v Ljubljano. Ko je Mandarić prevzel Olimpijo, se je glasno namigovalo, da bo prav Rudonja zasedel vlogo športnega direktorja, ki pa je bila kasneje vseeno zaupana Ranku Stojiću. Zdaj bo Rudonja vendarle spet sodeloval z Mandarićem.

381-2-mandaric 2 gw
Grega Wernig